La Setmana de la Joventut celebra el seu dia de la Biodiversitat


Etiquetes:

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 4 d’agost de 2010

El dia més verd s’implanta a la Setmana de la Joventut d’enguany, per a commemorar l’any internacional de la Biodiversitat. L’associació Morella Jove pretén conscienciar als menuts de la importància que té el respecte al medi ambient i les accions que poden dur a terme per aconseguir-ho. Amb tal fi, han programat una jornada d’activitats de pintura i creació de murals i una excursió fins a la nova depuradora. Els més menuts podran, així, aprendre conceptes i actituds de respecte al medi ambient, d’una forma lúdica. A més, aquestos jóvens no estaran sols en la visita a la depuradora, ja que l’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el regidor de joventut, Rhamsés Ripollés, també els acompanyaran.

Ripollés destaca que “estes activitats consciencien els jóvens de la importància que té respectar el medi ambient i actuar d’una forma que contribuïsca a pal·liar el canvi climàtic”. A més, afegix que “és important que des de ben xicotets prenguen contacte amb estes activitats”. L’edil també ha fet referència a les activitats relacionades amb el medi ambient, que s’estan duent a terme o recolzant des de l’Ajuntament. Segons explica, “un dels objectius per a este 2010 és traslladar la consciència ecològica de l’Ajuntament als nostres veïns, a través de distintes activitats que promoguen el respecte al medi ambient”.

La depuradora de Morella està situada en el Barri Hostal Nou de la localitat i ha tingut un pressupost de quasi un milió d’euros. La infraestructura rep uns 400 metres cúbics d’aigua al dia de normal, quantitat que pot arribar a duplicar-se en els mesos estivals. La depuradora pot abastir fins a una població de 8000 habitants.

Amb el dia de la biodiversitat, la Setmana de la Joventut arriba al seu equador. Les activitats relacionades amb aquesta temàtica finalitzaran dissabte que ve amb els tallers de la Creu Roja i la final del Campionat de Futbol Sala Ciutat de Morella.

Més informació: