La Setmana de la Joventut ensenya als més menuts com és una depuradora


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 4 d’agost de 2010

Les activitats de la Setmana de la Joventut de Morella sempre inclouen visites a determinats indrets que poden ser d’interès per als menuts o que poden ensenyar-los aspectes interessants per a la seua formació. Enguany, es va decidir anar a les instal·lacions que conformen la recentment inaugurada depuradora de Morella, situada al Barri Hostal Nou.

L’eixida de l’excursió va ser des del Bar de la Setmana. A partir d’ahi, el grup va baixar per la Costa de Sant Vicent fins el Barri Hostal Nou. I després, van passar per 4 camins fins que al cap d’una estona arribaven a les instal·lacions de la depuradora. Cap dels participants d’aquesta activitat coneixia el funcionament ni tan sols l’existència d’aquesta infraestructura. Però abans de començar amb les corresponents explicacions al respecte, calia recuperar forces després de la caminada amb un bon berenar a l’ombra.

De com funciona una depuradora, les coses no es tenien massa clares, per això calia seguir en atenció la visita guiada a cadascuna de les parts que conformen la depuradora. Va ser indispensable l’ajuda de Rocio Querol, tècnica de la depuradora, qui va començar donant un conte als assistents al voltant del cicle de l’aigua. Ella anava comentant com arribava l’aigua fins allí i d’on venia, al mateix temps que responia les diferents preguntes que se’ls anaven ocurrent als joves. Poc a poc, s’anava visitant la depuradora i els participants feien seues explicacions per tal de contar-ho després a casa.

Algunes de les preguntes dels xiquets feien riure tant a Rocio com als membres del Consell Jove desplaçats fins allí, dins i tot al Regidor de Joventut de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, que no es va voler perdre l’activitat.

Quan va finalitzar la visita especialistes en depuradores no eren, però quasi. Ara ja coneixen el funcionament i l’ús tan important de la depuradora. De nou, les activitats de la setmana de la joventut en la seua part dedicada a l’aprenentatge han sortit efecte.

Més informació: