Portell comença les seues festes aquest dijous


Etiquetes: ,

_____________________
comarquesnord.cat, Portell
dimecres, 4 d’agost de 2010

Portell inicia les seues festes aquest dijous on es reflectirà més que mai el treball realitzat per la comissió de festes 2010, la ‘Colla els Embalats’, un grup de vint joves de la localitat que han estat els encarregats de realitzar els preparatius perquè tot estiga perfecte en aquests dies de festa “amb moltes ganes, il·lusió i energia” assenyalen des de la colla. A més, en aquesta ocasió, amb més motius per a estar impacients per afrontar les festes, ja que l’any passat les celebracions es van ajustar a solament un cap de setmana per l’absència d’una comissió organitzadora. Bous, música i bon ambient seran les notes principals des del 5 d’agost fins al diumenge 15, dia de la traca final, encara que el programa culminarà amb un concert de l’orquestra sinfònica Castelló Arts el dilluns 16 d’agost patrocinat per la Diputació de Castelló.

Aquest mateix dijous se celebren alguns dels actes més importants amb el xupinazo anunciador de l’inici de festes al migdia i a la nit la recollida de la regina de les festes 2010, Sara Estupiñá, i les seues dames, així com la seua posterior presentació i la primera de les orquestres, patrocinada per l’ajuntament de la localitat.

Els espectacles taurins tindran el seu protagonisme els dos caps de setmana que entren en les festes. El primer divendres Portell viurà un corro de vaques i la prova i embolada del bou Petenero de la prestigiosa ramaderia Espartales de Badajoz. El dissabte serà el torn d’Inglés, el bou de la ramaderia Germans Ortega Camacho de Cadis que patrocina la nova Associació Taurina de Portell. L’últim divendres, de nou corro de vaques i arribarà el bou Mes de Maig de la coneguda ramaderia de Don Santiago Domecq. 
Totes les nits la música serà protagonista amb orquestres, discomòbils, la festa de disfresses del dilluns o la nit temàtica que girarà entorn de la Fira d’Abril del pròxim dimarts. 

A més, seran unes festes que podran gaudir, com no, els més xicotets, amb la jornada dedicada per a ells amb jocs, festa de disfresses o la projecció d’una pel·lícula. 

L’Associació de Jubilats tornarà a col·laborar amb els festejos, sobretot el dijous amb el patrocini d’un grup musical en el marc del concurs de paelles, així com amb un bingo per als assistents.

Des de la Comissió, enguany també s’aposta per l’esport amb una excursió pel terme de la localitat el dimarts i el nou Happy Tour que arribarà el dimecres. Es tracta de la primera carrera no competitiva de ciclistes amateurs que anirà fins a la Iglesuela del Cid i tornarà al municipi. Una jornada que tindrà la seua guinda amb el Rallie Humorístic que omplirà de diversió els carrers de Portell. 

Els actes religiosos se celebraran els dos diumenges. Aquest mateix cap de setmana es realitzarà la missa en honor a Sant Roc i Sant Tomàs, mentre que el diumenge 15, dia de la Marededéu d’Agost, es durà a terme la missa en honor a la Marededéu de L’Assumpció i a la vesprada l’ofrena a la Marededéu de l’Esperança.
Uns dies que la gent de Portell espera amb moltes ganes i que compten amb un pressupost d’uns 20.000 euros que solament pot cobrir-se amb la col·laboració tant de la gent de la localitat com de tots aquells de la comarca dels Ports. 

La participació dels veïns és molt important en festes com les de Portell. Tal com afirmava l’alcalde del municipi, Álvaro Ferrer “el treball de la comissió que s’esforça i sacrifica temps propi, al costat de la col·laboració de moltes persones són els pilars bàsics i fonamentals per a celebrar tantes activitats”. També destacava Ferrer “la complicitat entre les persones que és sinònim d’èxit per a un poble i els seus veïns”. D’altra banda, el primer edil destacava el naixement de l’Associació Taurina de Portell “està sorgint amb molta espenta i en pocs dies aquest grup amb il·lusió ha aconseguit un bon nombre de socis que també volen ajudar i col·laborar per a fer més dies de festa en uns temps no massa fàcils”. En aquests moments, en el seu primer any, aquesta associació ja compta amb uns 65 socis per a poder desenvolupar les seues activitats.

Des de la ‘Colla els Embalats” s’afronten aquests dies intensos esperant “que siguen dignes del poble de Portell després d’un any d’aturada”. El grup de joves assenyala la seua “inexperiència” però faran tot el possible perquè “les festes les gaudisquen des dels més xicotets als més majors, després d’un treball que hem fet durant els últims mesos que no es veurà recompensat si, tant portellans com a visitants, no participen i gaudeixen d’aquests dies”. Una de les integrants de la comissió, Paula Mestre, indicava que “hem preparat les festes amb tota la il·lusió i ganes, després d’organitzar diferents orquestres i actuacions, igual que vendre Loteria de Nadal, per a recaptar els diners necessaris que necessitem per a afrontar aquests dies que es mereix Portell”.

Tal com se sol dir entre els veïns de la comarca en aquest tipus de festivitats “un poble sense festes és quan de debò comença a perdre’s”. Portell, amb les seues festes, estarà molt viu els pròxims dies.

Més informació: |