Finalitzen les obres del Carrer Sant Julià i ja s’ha reobert al trànsit


Etiquetes:


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 5 d’agost de 2010

Les obres del Carrer Sant Julià ja han finalitzat i el vial s’obrirà al tràfic durant la jornada d’avui. D’aquesta manera, dins del Pla Municipal de Renovació Urbana, aquesta actuació ha sigut la més extensa, en quant a dimensions i pressupost, ja que s’han rehabilitat més de 300 metres de carrer i s’han invertit uns 400.000 euros. Així doncs, dins del Pla s’han renovat dos dels principals vials de la localitat, perquè a l’abril va finalitzar l’obra del Carrer Blasc d’Alagó.

Tal com es va programar, una vegada que es van concloure les obres del vial principal del municipi, es va donar inici a les del carrer paral·lel. El Carrer Sant Julià és uns dels carrers més transitats de Morella, sobretot per vehicles. Des que es va limitar l’accés pel carrer principal, ha suposat la principal via de pas cap al centre de la ciutat i, també, s’ha convertit en la principal via de descongestió. El regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, explica que “per mitjà del Pla Municipal de Renovació Urbana, estem treballant i planificant totes les actuacions necessàries. Enguany, primer hem condicionat Blasc d’Alagó, ara Sant Julià i a finals de 2010 rehabilitarem el tram de la Plaça Colom, el què suposaran més de 700.000 euros d’inversió, una xifra molt important”. A més, ha afirmat que “hem complit els terminis d’execució de les obres, el què és necessari per a evitar més problemes de trànsit, a causa de la limitació d’accés al carrer principal i al muntatge de barreres”. Cal recordar que quan s’estava actuant en el tram en què s’unix el carrer amb Juan Giner, es van trobar les restes d’una de les primeres muralles de l’època cristiana, que podria pertànyer a principis del segle XIII i que ara es ficarà en valor. A pesar d’això, s’han complit els terminis i “només falten per concloure uns mínims detalls que es finalitzaran al setembre”, afegia l’edil.

Per mitjà d’aquesta actuació, s’ha renovat la instal·lació de clavegueram, la connexió d’aigua amb les vivendes, les conduccions d’enllumenat públic i l’empedrat nou de tot el vial, que va des del “Les Calzades” a la Casa Ciurana. Segons Ripollés, “esta obra és molt rellevant quant a extensió, pressupost i objectius marcats”. L’empedrat que s’ha empleat és igual que el del carrer annexe, el de Sant Nicolau. Aquest vial es va renovar fa dos anys, per la qual cosa amb l’actuació que s’executarà, els carrers paral·lels a la Blasc d’Alagó, quedaran totalment rehabilitats.

Finalment, Ripollés ha volgut “agrair la paciència dels veïns, ja que totes les obres generen problemes i esta era complexa, a causa de la seua extensió i a la importància del carrer”.

Més informació: