“A la comarca dels Ports no ens hem oblidat ni ens oblidarem de TV3”


> Concentració en favor de TV3 als Ports del dilluns 7 de juny de 2010 a Morella
__________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 6 d’agost de 2010

El Col·lectiu per TV3 als Ports, que agrupa distintes entitats de la comarca dels Ports preocupades i indignades per la supressió del senyal de les televisions públiques de Catalunya i Aragó ordenada per la Generalitat Valenciana als repetidors de Catí i Morella, recorda que “avui fa 60 dies del tall de senyal al repetidor de Morella, i encara més a Catí“. En estos dos mesos la gent s’ha hagut de “buscar la vida i instal·lar una parabòlica a teulades i balcons o contractar, si és possible, un accés a internet per vore almenys la programació internacional de les televisions autonòmiques censurades, com si la comarca dels Ports fóra una colònia britànica del Carib o un atoló del Pacífic francés o nordamericà aïllat enmig del no-res”, apunten des de l’entitat.

“Però vivim a la nostra terra i volem vore les televisions que parlen (i pensen!) com nosaltres. I ens dol especialment per la gent, especialment els nostres majors, que s’ha quedat absolutament desconnectada del Temps de TV3 o del culebrot de la vesprada. És la seua gran victòria: fotre als agüelos!”, es recorda. Alhora, el Col·lectiu per TV3 als Ports manifesta que “parlem la mateixa llengua que els nostres veïns, la gent d’Olocau la dels seus veïns aragonesos, i la dels altres pobles de la comarca, la de nostres veïns catalans i també aragonesos. Ja sabem que al Cap i Casal parlen i pensen en dialecte madrileny (l’AVE radial i no per la costa, la caixa d’estalvis…) però nosaltres creuem les fronteres del nord tots els dies; Pena-roja i Vallibona són pobles germans, els pobles de la Tinença i la Sénia ténen una relació tan particular que els seus telèfons no comencen per 96, i si no fóra pels rètols que posen les administracions per marcar territori -al mig del bosc!-, ens costaria vore la ratlla”.

Les colònies de portencs que han hagut d’emigrar a les Catalunyes “perquè allà sempre hi ha més oportunitats laborals que a este cantó de la ratlla, especialment en temps difícils com el franquisme o ara”, observen estos dies de vacances que és cert, “que no poden vore TV3 al seu poble”, com feien des de fa un quart de segle quan venien a l’agost. Esta gent, “que coneix altres móns i altres maneres de fer política es pregunten si els polítics valencians no tenen altra faena que fer que no deixar vore la tele als ciutadans”. El col·lectiu aprofita “per dir que la gestió de la TDT a la nostra comarca ha estat un complet desastre en tots els sentits”.

“Els que ja tenim una edat observem amb satisfacció que la joventut, fa cinc o deu anys completament abovada per la caixa tonta, comença a adonar-se de que els drets no es demanen sinó que es conquerixen, i la burda censura ha servit inclús per a accelerar la formació d’un nou moviment social a la comarca. Als jòvens no els valen les excuses de mal pagador!”, declaren amb indignació, alhora que apunten que “sabem que en uns quants despatxos de la Plana i l’Horta se n’enfoten de nosaltres, perquè electoralment som irrellevants dins la circumscripció de Castelló. Allà ells amb la seua consciència, ja s’aclariran amb el seu déu si en tenen cap altre que no siga el diner i Pere Botero”. “Volem vore la tele!!!”, conclouen

Més informació: | | |