L’Ajuntament reparteix bosses ecològiques a totes les vivendes de Morella


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendes, 6 d’agost de 2010

El regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, l’edil de joventut i festes, Rhamsés Ripollés i el dissenyador, Miguel Àngel Troncho, han presentat el llibre de festes que ja s’està repartint pel municipi. La principal novetat d’enguany, és que els llibres tenen el medi ambient com a eix central de tots els textos i es repartiran acompanyats de bosses ecològiques.

Pallarés afirma que “un dels objectius de l’Ajuntament per a este 2010 és traslladar la consciència ecològica als nostres veïns, a través de distintes activitats que promoguen el respecte al medi ambient”. A més, afegix que “les bosses pretenen disminuir el consum de les bosses de plàstic en les compres del municipi, ja que el millor reciclatge és no crear residus”. Pallarés també considera que “cal respectar el medi ambient i cada cosa que fem per a això, per molt xicoteta que siga, contribuïx d’una forma molt positiva”.

Per la seua banda, Ripollés ha explicat que un dels objectius era “donar una visió àmplia i entretinguda de la nostra biodiversitat a través d’exemples concrets”. Per això, el programa inclou cinc textos que tracten temes tan distints com els paratges naturals, la cultura de l’Slow Food, el projecte de residu zero, les energies renovables o les ofegabous.

Finalment, Troncho comentava que “hem seguit l’estètica dels últims llibres de festes, donant especial rellevància a la imatge i utilitzant paper reciclat”.

A més dels textos mencionats, el programa inclou tota l’activitat del municipi durant aquest mes d’agost, en el que es realitzaran al voltant de 200 actes. Aquestos s’engloben dins de la Setmana de la Joventut, el Festival Internacional de Música, el Quinquenni de Xiva, l’Agost Cultural, les festes patronals, la Coronació de la Mare de Déu i la Setmana de l’Esport i de la Salut. Per això, cada activitat ve marcada amb un color per a englobar-ho en un tipus d’activitat o un altre.

Més informació: | | |