Xerrada dels alumnes que van estar al camp de concentració de Mauthausen


Etiquetes:

_________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 6 d’agost de 2010

Els cinc alumnes de l’IES Els Ports: Neus Zapater, Vicky Escuín, Santiago Vicente, Violeta Moliner i Anaís Ortí, que van estar el passat mes de maig al camp de concentració Mauthausen a Àustria, van oferir una xerrada en el marc de la setmana de la joventut per contar aquesta experiència única a la Casa Ciurana de Morella.

En aquest acte van estar acompanyats del seu professor d’Història, José Bordes amb el que van visitar durant quatre dies els subcamps de concentració nazis de Gusen, Ebensee i el Castell d’Hartheim. El motiu del viatge va ser commemorar el 65è Aniversari de l’alliberament i homenatjar a les persones que allí van morir. En aquest cas, els alumnes de Morella van retre homenatge a les víctimes de la província de Castelló, exterminades pels nazis en aquestos camps de concentració.

Una lliçó de història que mai oblidaran, en un viatge coordinat per l’Associació Amical de Mauthausen i que can comptar als assistents a l’acte per tal de no oblidar i complir un dels objectius del viatge, traslladar aquestes vivències que van tenir per a que la gent ho conegue.

Els alumnes i el professor van preparar aquesta xerrada aquest estiu, a més d’una presentació amb fotografies per il·lustrar el viatge i el que van ser els camps de concentració de Mauthausen.Els Alumnes van viure uns dies inoblidables a Aústria en els que van poder conviure amb els familiars i algun dels supervivents al camp de concentració. El proper curs serà més complicat repetir el viatge per una retallada del pressupost que farà que sols un institut de la Comunitat puga assistir als actes.

Amb aquest viatge, a més del que han viscut, els joves es van formar mitjançant la història i com ells van contar, el fet d’anar allí ja forma part d’un de les seues vivències per a sempre.

Per altra banda, a l’acte assistia el secretari general del PSPV a Castelló, Francesc Colomer que senyalava la importància d’actes com aquest.

Més informació: