La música coral tanca el 28è Festival de Música de Morella


______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 9 d’agost de 2010

La 28ena edició del Festival Internacional de Música de Morella va finalitzar aquest diumenge amb una de les actuacions més esperades. Els protagonistes van ser els integrants del Conjunt Vocal de Morella acompanyats d’un quartet de corda i de Miguel Cerezo amb el peculiar corno da caccia, una barreja entre trompeta i trompa, així com del orgue històric del temple amb Antonio Ortí que va participar en els interludis. A la Basílica Arxiprestal es va gaudir en primer lloc del concert en mi bemol de Johann Baptist Neruda per a corno da caccia i cordes, dividit en tres parts: el Allegro, Largo i Vivace.

A continuació, l’altar de la Basílica es va omplir amb el Conjunt Vocal del Festival integrant per veïns de Morella que va tornar a mostrar el seu talent davant els assistents a la cloenda de l’edició d’enguany. En aquesta segona part es va interpretar la Messa in fa Maggiore de Domenico Zipoli. Les parts d’aquesta peça de concert van ser el Kyrie, Gloria, Verso per a orgue, Credo, Ofertorio per a orgue i per tancar el apoteòsic Sanctus.

Els solistes per part del cor van ser Maria Jesús Pastor i Pilar Viñals com a sopranos, Raúl Sirvent de tenor i Julià Pastor com a baix. Un concert que va estar sota la direcció del mestre i director del Festival Ricardo Miravet.

Mesos d’assaig
El Conjunt Vocal i Instrumental es reuneix durant uns mesos per tal d’assajar i preparar les peces que interpretaran durant el Festival Internacional de Música. Com hem pogut comprovar, diverses són les actuacions en diferents recitals que ens ofereixen durant el Festival. Però, com ja ve sent tradició, l’actuació estel·lar es reserva per la cloenda. Així va ocórrer també enguany, i davant l’atempta mirada del públic, els membres del Conjunt Vocal i Instrumental van oferir una grans mostra de talent demostrant la feina ben feta en els assajos previs.

Aquest Festival ha tingut com a característica principal l’austeritat respecte altres edicions, però sense perdre qualitat. Així, els convidats han estat gent de la zona com el propi Ricardo Miravet o Antonio Ortí, o grans mestres com el valencià Arturo Barba.

Arturo Barba ha inaugurat, amb un concert d’orgue, el Festival de Música de Morella · El Festival Internacional de Música arriba a la seua vint-i-vuitena edició · Tema: música

Més informació: | |