Morella crearà un espai de benvinguda per als turistes a la zona de Sant Miquel


Etiquetes: ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 10 d’agost de 2010

Morella s’embarca en un nou projecte turístic. Es tracta de la construcció d’un espai de benvinguda de visitants, que millore l’acollida als turistes del municipi i que oferisca tota la informació de la localitat. L’espai s’ubicarà en el barri de Sant Miquel i inclourà aquestes Torres, el porxe, parada d’autobusos i párquing de la zona exterior de la muralla, l’Oficina de Turisme, la primera planta de l’edifici del Centre Integral de Serveis Econòmics i la Torre de la Nevera.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca que este projecte “pretén donar una primera visió de tot el ventall de possibilitats turístiques que té la nostra localitat”. A manera de “un fullet visual, els turistes podran realitzar una immersió ràpida en el turisme de Morella”, afegix el primer edil.

El projecte diversificarà l’oferta turística per àrees temàtiques. L’alcalde explica que “l’espai en el què s’ubicarà es basa en l’aprofitament de distints espais, en els que caldrà fer unes xicotetes actuacions i dotar-lo de continguts diferenciats”. D’aquesta manera, en el porxe de l’exterior de la muralla, els visitants trobaran tota l’oferta de turisme natural de què disposa el municipi. Una vegada que s’endinsen a Sant Miquel, les torres també seran visitables i inclouran tota l’oferta de patrimoni monumental que té Morella, a més d’una gran maqueta. Una vegada en la Plaça de Sant Miquel, els visitants podran accedir a l’Oficina de Turisme i a la planta baixa de l’edifici del Centre Integral de Serveis Econòmics. En aquesta, hi haurà un audiovisual espectacular que es centrarà en l’explicació d’atributs turístics. L’últim espai amb què comptarà l’espai de benvinguda és la Torre de la Nevera, on s’abordarà un projecte de turisme familiar. Aquesta fortificació es convertirà en la “Torre dels Xiquets” i inclourà una oferta destinada per a ells, entre la qual destacarà una pel·lícula de dibuixos animats a través de la què aprendran la història de Morella. Puig destaca que “hem de millorar l’acollida als nostres visitants i, este espai de benvinguda, que estarà perfectament senyalitzat i diferenciat, és un gran projecte i una gran oportunitat”. Les obres començaran abans de que finalitze l’any.

Aquesta obra serà possible, en part, gràcies a la construcció del nou edifici cultural, en la que s’està treballant durant estos dies. Eixa obra permetrà traslladar la segona planta de l’edifici del CISE i centralitzar els serveis educatius en el mateix immoble. Per això, les oficines de l’empresa pública es traslladaran a la segona planta.

Orde del dia del Patronat de Turisme
Aquest projecte turístic va rebre el suport del Patronat de Turisme en la reunió mantinguda anit. A més, d’este punt, els empresaris turístics també van recolçar el “Bus de la Història”, vehicle que unix a Morella amb Castelló i Benicàssim els diumenges. L’altre punt important de la reunió va ser la 754º edició de la Fira, que tindrà lloc entre els dies 11 i 12 de setembre. En concret, el Patronat va conéixer les novetats d’enguany i com s’està duent a terme la distribució dels distints estands que s’ubicaran a l’interior de l’Espai Firal. El Patronat va tornar a mostrar el seu compromís en la potenciació d’una de les fires de més tradició de la Comunitat Valenciana.

Més informació: |