Un bou de Palmira Cervera als carrers de Vilafranca, molts anys després


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimarts, 10 d’agost de 2010

Feia moltissims anys que un bou amb el ferro de la ramaderia de Palmira Cervera de Catí no xafava els carrers de Vilafranca per a ser embolat. Aquest fet es produïa el dilluns 9 d’Agost. A les 14 hores es realitzava al recinte taurí de Vilafranca l’entrada del bou nº24 de la ramaderia del Barranc dels Lozano, animal que prenia part el dissabte en el Concurs de Retalladors i que va ser torejat en primer lloc. Tal vegada un dels animals que més bon joc va donar al concurs.

L’ambient, com sempre, va ser espectacular per a l’entrada de bou amb la Plaça d’en Blasc plena de gent i també la llarga Avinguda de Castelló, des d’on es soltava el bou i era retallat i torejat per molts joves en aquesta part del recorregut. La Comissió de Festes decidia tancar la portera que separa l’Avinguda de la Plaça per a que el bou puguera recórrer varies vegades la zona de la carretera. I així va ser. Posteriorment es va obrir la porta de la Plaça i allí es van viure els moments més espectaculars amb el bou rematant al banc. També ho havia fet prèviament a una de les barreres de l’Avinguda. Amb la parada de mansos va ser conduït als corrals del Carrer Major.

Per la nit, a les 11 i després d’una curta ploguda que va banyar els cadafals i carrers, s’embolava el bou nº24 de Palmira Cervera per part dels Emboladors ‘A’ de Vilafranca. L’animal, després de ser embolat s’en va anar Carrer Major avall, però tornaria de seguida i ja s’instal·laria a la zona de la Plaça d’en Blasc. Novament amb el banc intentarien moure l’animal que rematava constantment al mateix. Un bou, que d’haver tingut una miqueta més de xispa haguera segut molt més emocionant.

Més informació: | |