Paquita Julian redescobreix el paviment zoomòrfic del Palau dels Santjoans


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dijous, 12 d’agost de 2010

Paquita Julian va presentar, en el marc de l’agost cultural de Cinctorres, l’estudi que ha portat endavant al voltant del paviment zoomòrfic del Palau dels Santjoans. La curiositat de la veïna cinctorrana ha conduït un treball que sens dubte ens porta llum sobre detalls del Palau desconeguts, o que fins ara, passaven prou desapercebuts.

En la planta superior d’aquesta joia arquitectònica de Cinctorres, cobrint el paviment de sales que criden per totes parts que necessiten tractament, es trobe aquesta col·lecció de ceràmica amb motius zoomòrfics, envoltant el retaule central on es pot veure l’escut heràldic dels Sant Joan i Sousa.

Paquita Julian ha dedicat molt de temps al estudi d’aquesta ceràmica i els seus motius, i amb tot ha elaborat un detallat estudi per a la Universitat Jaume I, on cursa estudis en la Universitat per a Majors. Les sales no es troben en condicions per ser visitades, però a través d’aquest treball i de la pagina web que el seu fill ha creat per a mostrar una a una aquestes peces de ceràmica, es continuen afegint arguments per reclamar a la Diputació eixa inversió necessària per recuperar tot aquest bell edifici.

Des de l’ajuntament de Cinctorres s’està disposat a sol·licitar ajuda al Ministeri de Foment a través del 1% cultural, però no podrà fer-ho si no té cedit el monument.

Més informació: | | | | |