Antoni Bernabé dóna inici amb el pregó a les Festes de Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 13 d'agost de 2010 .
Etiquetes: , ,

Morella comença les seues festes en honor a Sant Roc. L’encarregat de donar eixe tret d’eixida serà el director de Turespaña, Antonio Bernabé, que ha tingut l’honor de ser el pregoner. La pluja ha condicionat el començament de les festes majors, ja que l’habitual tret d’eixida dels festejos ha tingut llocs des del Teatre Municipal i no des del balcó de l’Ajuntament com és habitual.

D’aquesta manera, s’inicien set dies carregats d’ambient, festa i actes lúdics per a tots els públics. Enguany, el període festiu del municipi s’allargarà, ja que quan finalitzen les festes en honor a Sant Roc, prendran el relleu els actes pel Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Vallivana. L’edil de festes, Rhamsés Ripollés, destaca que “hem elaborat una programació el més àmplia possible perquè tots els sectors de la població puguen disfrutar de les festes”. D’aquesta manera, el nucli central de les prop de 200 activitats d’este mes d’agost es celebraran durant aquesta setmana, en la que els actes més populars es mesclaran amb activitats per als més menuts o per a la gent major.

Ripollés també afirma que “enguany hem dedicat el programa de festes al medi ambient i a la sostenibilitat, amb el que volem aconseguir el gran objectiu de viure millor en harmonia a través d’un progrés compartit”. Els actes s’inicien amb el pregó  i tindran la seua continuïtat dissabte amb jocs infantils, el concert de l’Associació Musical Mestre Candel o “la dansa dels pelegrins”. El diumenge arribarà la muntada dels “cadafals”, les tradicionals barreres i, a la nit, es celebraran els primers actes taurins.

El dijous finalitzaran aquestos actes lúdics i taurins, per a donar pas, el divendres, als deu dies de festivitat religiosa pel Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Vallivana.

Més informació: | |