El director de Turespaña, Antonio Bernabé, reafirma el compromís amb el Parador


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 13 d’agost de 2010

El director de l’Institut de Turisme d’Espanya (Turespaña), Antonio Bernabé va reafirmar el seu compromís amb el Parador de Turisme de Morella, en el seu pas per la localitat dels Ports. I ho va fer sent el pregoner de la festes en honor a Sant Roc i pronunciant un discurs molt emotiu que va arrancar els aplaudiments dels més de 250 assistents. Bernabé també es va posar a disposició del poble morellà perquè les festes del Sexenni siguen considerades d’Interés Turístic Internacional.

Bernabé va explicar que “este Parador ens està costant més del normal, a causa de les traves que ens ha posat Conselleria, però coste el que coste el compromís de Turespaña amb Morella és total”. A més va afegir que “l’empresa adjudicatària del túnel podrà començar la construcció en un parell de mesos, perquè ja s’han realitzat les modificacions pertinents en el projecte”. En el pregó, va afirmar que “el nou Parador de Turisme pel qual tant heu lluitat es convertirà en un dels grans atractius de Morella, millorant el seu posicionament turístic”.

També durant el discurs, Bernabé va destacar que “el Sexenni està format per un conjunt d’elements dignes de convertir-se en festa d’Interés Turístic Internacional, cosa per la qual ja està lluitant l’Ajuntament i per la que podeu comptar amb tot el meu suport”. I va afegir que “el Sexenni ha de reconéixer-se pel seu esplendor i per la defensa de les tradicions, amb característiques úniques de Morella i singulars en tot el món”.

Però si per quelcom va destacar el pregó, és pels coneixements del director de Turespaña en la cultura morellana. Bernabé va fer un recorregut per totes les característiques que formen part del municipi. Va començar amb la seua relació professional amb Morella, va continuar parlant de la situació i l’entramat turístic de la localitat, el model econòmic, la seua gastronomia i productes, les associacions, el patrimoni, esdeveniments i, va finalitzar amb un recorregut per tot el calendari festiu de la localitat. “La festa és una explosió d’alegria que es construïx des de les tradicions i els costums. L’homenatge a la vostra gastronomia, a la vostra història o a la vostra música és un homenatge a la vida d’un poble que es manté en la història any rere any”, va afirmar.

Finalment, Bernabé va concloure el seu discurs amb un “Viva la Mare de Déu de Vallivana! Visca Morella!”, que va posar en peu a tot el Teatre Municipal i que va donar per iniciades les festes en honor a Sant Roc 2010.

Més informació: | |