Els Ports no s’oblida de que la Generalitat Valenciana ha tallat TV3


______________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 13 d’agost de 2010

Fa pràcticament deu setmanes, des del dilluns següent a la celebració del Corpus Christi, que les emissions de TV3 no es poden seguir al nord de la província de Castelló. Però a pesar del temps transcorregut i d’estar en ple estiu, ningú s’oblida del Pellicer, del Tomàs Molina, de Polònia ni de les retransmissions esportives.

Encara que d’una forma silenciosa, però notòria, les xarxes socials recorden pràcticament cada dia, que la Generalitat Valencina ha tallat, a la comarca dels Ports, la televisió pionera en parlar en la nostra llengua i amb la qual molts joves, adults, i també gent major, aprengueren des de fa més de 25 anys que les ‘notícies’ del Telenotícies portava accent, que ‘el temps’ que es diu a la comarca està tant ben dit com ‘l’oratge’ dels valencians o que la ‘v’ del propi nom del canal no és ‘uve’ sinó “be baixa”.

Per internet corren fotografies i vídeos que demostren el malestar comarcal amb la incompresible decisió del govern valencià de retallar les emissions de l’autonòmica catalana precisament a la zona que, per proximitat, té més relació amb els veïns del nord. Són molts els que s’extranyen quan, en parlar en gent de Castelló i València, els asseguren que per la Plana i per l’Horta “es veu TV3 com sempre”.

Les protestes s’han dirigit, recentment, cap a Canal 9. Els redactors i càmeres de l’autonòmica valenciana no són tan ben rebuts per la comarca com ho eren abans. En una de les escases visites que la televisió pública regala a la comarca dels Ports, durant les Festes de La Mata, el camió va ser acomiadat amb crits de “volem TV3” i fins i tot s’escoltava amb la rima de que “Canal 9 no val res”. També a les nostres comarques s’ha pogut veure algun cotxe de Canal 9 cobert amb una protesta escrita ben gran a una foto que ha corregut com la pòlvora pel Facebook en les darreres hores.

L’esperança de la comarca està en aquest moments en la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres que, d’aprovar-se, ens tornaria a deixar veure TV3 i Aragón Televisión. De moment, els canals catalans es segueixen a la comarca per satèl·lit, internet o mòbil.

Més informació: | | |