Morella rendeix homenatge al gran músic local Agustí Gasulla


______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 14 d’agost de 2010

Morella ha rendit tribut a Agustí Gasulla, un dels seus músics de referència, que va morir el passat any. La Colla de gaiters de Castelló, la Penya la Pinta, els gaiters locals i l’alcalde del municipi, Ximo Puig, han recordat la memòria de Gasulla. Les Sales Gòtiques del consistori han reflectit un ple absolut, amb més de 150 persones, entre elles els familiars del gran músic. En un acte senzill, però emotiu, els familiars han rebut l’agraïment de tota la societat morellana.

Agustí Gasulla
Agustí Gasulla va ser un dels mestres dels músics actuals del municipi i la referència de la música i de la tradició del gaiter a Morella durant molts anys. També va ser professor, tant dels tabalers de la localitat com dels de la Colla de Castelló, de la qual va ser fundador i transmissor del Patrimoni tradicional i musical de Morella.

Per això, l’alcalde de la localitat, Ximo Puig, ha volgut “agrair a Agustí tot el que va fer per difondre el patrimoni musical de Morella”. A més ha afegit que “la música naix de les arrels culturals d’un poble, un senyal d’identitat que Agustí va transmetre per tota la província amb la dolçaina i amb el tabal”.

L’homenatge ha consistit en una cercavila per les principals vies de la localitat, de les dos colles de gaiters. Tot seguit, els representants d’ambdós organitzacions, Daniel Mateu, per la de Castelló i José Vicente Castel, per la morellana, junt amb un altre dels veterans músics locals i company de Gasulla en la Penya la Pinta, Miguel Ferreres, han recordat l’amistat que els va unir i la gran qualitat del músic.

Després dels parlaments, ambdós agrupacions musicals han interpretat cançons en honor a Agustí Gasulla. Finalment, la família de l’homenatjat ha rebut distints obsequis.

Més informació: | | | |