La muntada dels cadafals ompli els porxes morellans d’ambient taurí


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 15 d’agost de 2010

Les festes en honor a Sant Roc també viuen aquest diumenge un dels seus dies més importants. Es tracta del dia en què es munten els “cadafals”, és a dir, barreres, formades per troncs lligats amb cordes, cadenes o units amb ferros, se situen entre porxe i porxe, canviant totalment l’aspecte del carrer Blasc d’Alagó de Morella. Aquest carrer principal conservarà este aspecte fins al dijous, dia en què seran desmuntats. Cada quinta de Morella té el seu “cadafal” i és la responsable de muntar-ho durant tota la vesprada de diumenge.

Des de la quatre de la vesprada i fins a la nit, els tractors amb els troncs van recorrent tota la plaça. Allí, es barreja treball, música i “presec en vi”, que és la beguda típica d’aquestes festes, formada per presec, vi blanc, moscatell i sucre. L’ambient festiu reina per tots els carrers recorreguts pels tractors amb els seus remolcs. Cada cop ha guanyat més protagonisme la desfilada de camions amb música i la festa que el propi fet de transportar els cabirons i fer els cadafalsos. De fet enguany ja hi havia colles que no portaven els materials i només es dedicaven a la festa.

Els primers actes taurins són la nit de diumenge a dilluns, però es desenvoluparan a la Plaça de bous. A les 24:30 se solten vaques i s’intercanviarà el toreig amb una discomòbil.

L’estrena taurina del recinte del carrer, és dilluns, a les 7 del matí amb l’entrada de vaques del primer ‘encierro’.

Més informació: | |