Ortells torna a tenir oberta l’església després de deu anys


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 18 d’agost de 2010

Els veïns d’Ortells han pogut, aquesta setmana, tornar a accedir al seu temple després de 10 anys tancat. La consellera de cultura i esport ,Trini Miró, inaugurava la rehabilitació que s’ha portat endavant. A través del conveni que es va signar en el seu moment en el bisbat de Tortosa, l’any 2007 començaven les obres quina primera fase ha comptat amb un pressupost de 527.000 euros, i ha permès consolidar els murs, eliminar humitats i restaurar les tres primeres cruixies de la coberta.

L’església, construïda en el segle XVIII, està considerada Bé de Rellevància Local, i des de feia anys presentava problemes d’estabilitat. Tant greus eren que ara fa deu anys es va decidir tancar-la al culte. Al llarg de tot aquest temps els veïns han hagut d’utilitzar la menudeta ermita a l’entrada del poble per a tots els oficis, festes i celebracions. L’església era la principal reivindicació d’aquestos veïns, ja que no sols era el temple, en més d’una ocasió, com recorda l’alcalde pedani Ramon Domenech, ha estat refugi. Així va ser en 1994 en el gran incendi que va cercar aquest poble.

La consellera de Cultura i Esport també anunciava que la Generalitat i la Diputació de Castelló estan mantenint converses per tal de poder renovar el conveni amb el Bisbat de Tortosa després de l’estiu, amb l’objectiu de continuar rehabilitant patrimoni arquitectònic d’aquestes poblacions.

Més informació: | | | | |