Cinctorres dóna a conèixer les seues apostes de futur


Etiquetes: , ,

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
divendres, 20 d’agost de 2010

L’Ajuntament de Cinctorres dona a conèixer, a través de l’agost cultural, dos grans apostes per recuperar el patrimoni natural i cultural com a incentiu turístic.

“Cinctorres, Espai Rural i Sostenible”, és un ambiciós programa que pretén protegir i promocionar la riquesa de recursos naturals del terme del municipi dels Ports. L’Ajuntament de Cinctorres ha rebut una subvenció de 40.000 euros que havia sol·licitat a la Fundació Biodiversitat, entitat pública adscrita al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per tal de dur a terme una de les accions que integren el pla: l’estudi ornitològic del terme, territori declarat zona de protecció d’aus. Joan Castany, coordinador de l’estudi i membre del grup Au d’Ornitologia de la província de Castelló, va explicar aquesta setmana als interessats les característiques de les aus de Cinctorres en els seus distints hàbitats, boscos, zona de cultius, barrancs o nucli urbà. El projecte contempla la instal·lació de panells informatius en diferents punts del terme, cartells i guies dirigides al turisme, sobretot a centres escolars, així com la senyalització d’abeuradors i miradors d’aus. Esta planificació ornitològica del terme té dos punts de referència com són la Roca Parda i la Rambla Celumbres, donada la riquesa ornitològica que habita en este medi natural. En este espai mediambiental està el mirador més destacat d’esta ruta ornitològica, acompanyat de pantalles i panells informatius.

També es vol crear un Aula didàctica on conèixer i aprendre tot el referent a la rica fauna ornitològica del terme. Junt al parc Paleontològic cinctorrà, el projecte per a donar a conèixer la vàlua de l’entorn del terme són les apostes més destacades del consistori en aquest any.

Més informació: | |