El PGOU de Forcall, en periode d’exposició pública

____________________________________________________________
comarquesnord.cat, Forcall
divendres, 20 d’agost de 2010

L’Ajuntament de Forcall ha exposat per a la participació i presentació d’al·legacions per part dels veïns, l’aprovació definitiva del pla general d’ordenació urbana de la localitat, tenint el termini establert per la legislació per què els veïns el coneguen, així com que presenten aquells documents que estimen convenients.

El Pla General es va iniciar fa quasi tres anys, però la manca de celeritat i lentitud en l’emissió d’informes per part de la Generalitat Valenciana i els seus departaments competents, ha provocat que fins el moment no es puga presentar el citat pla per la seua aprovació definitiva. Destacar que per part de l’Ajuntament es vol impulsar nou sol tant d’ús residencial com industrial; al respecte i sobre la zona industrial, lamentar que la Conselleria de Medi Ambient no considera apta la zona on es vol realitzar. Aquesta zona es troba junt a la carretera Sorita-Morella, sent aquest el principal vial de comunicació, existint a més la instal·lació de llum i aigua necessària, així com altres infraestructures com una gasolinera i un magatzem de materials de construcció, junt a terres de cereals de secà o abandonades.

Per part de la conselleria s’al·legue la proximitat i inclusió al Lloc d’Interès Comunitari (LIC del Bergantes). No obstant, l’Ajuntament de Forcall considere inexplicable la inclusió d’aquest espai a l’esmentat LIC, imposat per la Generalitat sense consulta prèvia i lamente que el possible desenvolupament econòmic d’un espai deprimit econòmicament com és el municipi de Forcall, es trobe condicionat o prohibit per part de la Generalitat. Per aquest motiu continuarà incloent-se aquest espai -on l’afecció visual del municipi i l’impacte mediambiental és menor- com a zona industrial recordant a la Conselleria que la preservació tant dels rius com de les zones forestals i boscoses ha sigut gràcies al treball dels ciutadans de Forcall i de l’impuls de les diferents Corporacions municipals fins el moment.

Més informació: