Morella alberga la primera pujada al Castell

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 26 d’agost de 2010

Morella acull avui una nova cita esportiva. Es tracta d’una carrera d’uns dos quilòmetres que permet arribar al punt més elevat de la ciutat, la Plaça d’Armes. Els corredors prendran l’eixida des del Portal de Sant Mateu i, des d’ací, emprendran una pujada constant fins a la meta.

L’eixida es troba a 920 metres d’altitud i la meta a 1072, per la qual cosa els participants superaran un desnivell de 150 metres en a penes un parell de quilòmetres. La carrera recorrerà les més de 300 escales de la Costa de Sant Joan, per a arribar a la Plaça de l’Església. Des d’ací, els participants ascendiran fins al Convent de Sant Francesc, per a afrontar l’últim tram per l’interior del Castell. En la meta hi haurà un avituallament líquid, que es completarà amb un més ampli al Convent.

La carrera s’engloba dins de les activitats de la Setmana de l’Esport i de la Salut, que es du a terme per quart any consecutiu. Durant aquesta setmana s’han programat activitats esportives, com un Campionat de futbol sala júnior i una eixida amb bicicleta de muntanya, com culturals. Cal recordar que aquesta setmana va nàixer per la construcció del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I.

Felicitació a Jorge Membrado
D’altra banda, la regidora d’esport de l’Ajuntament de Morella, Palmira Mestre, vol felicitar el membre de la Societat Esportiva ESPEMO, Jorge Membrado, per l’èxit de l’expedició “Towards the Center of the Earth 2010”. La gesta del morellà ha consistit a endinsar-se en els més de 2000 metres que ostenta la cova Krubera-Voronya, el punt més profund del planeta a què es pot accedir sense respiració automàtica. Segons Mestre, “Jorge ens té acostumats a grans reptes, però este viatge al centre de la terra és una gesta digna dels millors esportistes”.

Més informació: |