Jorge Membrado torna a casa després d’haver estat a la cova més profunda del món


Etiquetes:


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 25 d’agost de 2010

“Després de gairebé un mes d’expedició ja estem de tornada a casa. Com heu pogut comprovar els comunicats han estat menys dels quals haguéssim volgut, però el fet d’estar tants dies dins de cova, unit a les dificultats de comunicació de la zona, han fet impossible un major contacte. No obstant això esperem haver complert la nostra intenció d’informar-vos abans que a ningú i de forma veraç el desenvolupament de l’expedició”. Així s’expresaven Jorge Membrado i Jesús M. Sánchez-Devesa a l’eixir de la cova més profunda del món de la que, ara sí, ja es disposen d’images,

Towards the Center of the Earth 2010
L’Expedició Internacional “Towards the Center of the Earth 2010” de la qual formen part l’espeleòleg morellà Jorge Membrado de la societat esportiva ESPEMO i el murcià de Cieza Jesús M. Sánchez-Devesa de la secció d’espeleologia de la UPV i del GREM de Cieza, han aconseguit els objectius marcats, destacant entre ells la recollida de dades de mesuradors de pressió i temperatura i l’arribada a -2.080 metres de profunditat el dia 16 d’agost a les 21 hores. Així, han aplegat al punt més profund del món al que es pot accedir sense equips de respiració autònoma.

Per a aconseguir açò, tal com ens comentaven els aventurers, “han estat necessaris 12 dies de permanència ininterrompuda en cavitat, ja que es necessiten superar uns 3.000 metres de corda i al voltant de 800 ancoratges. En aquest sentit apuntaven que “ha estat necessari el porte o en cavitat d’al voltant d’uns 600 quilos, on s’inclouen aliments, 3 equips de bussege, 4 vivacs portàtils per als diferents equips, material de progressió vertical etc…”.

En aquests moments queda desinstal·lar els últims metres de cova i el campament base de la superfície. Una vegada conclosos tots els treballs, l’equip espanyol tornarà el dia 27 d’agost.

Més informació: