La joventut també honora a la marededéu de Vallivana, el 7è dia de novena


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 27 d’agost de 2010

La darrera de les novenes ha sigut la dels joves. Aquesta vegada han sigut els més joves del pobles qui han honorat la patrona dels morellans, la Verge de Vallivana. Seté dia de novena a la Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major de Morella.

No han faltat els membres del Gremi de la Joventut del 52 Sexenni ni tampoc molts altres joves que s’han apropat fins l’esglèsia per tal d’estar a prop de la Marededéu. El dia de la joventut de les festes sexennals potser siga el menys seriòs de les processons, les diferents danses es desmadren un poc, contentes dels intensos dies de retaules i d’emocions.

Però a ben segur que no ho fan en cap mala intenció. Són joves i exterioritzen els sentiments amb més força que la resta de gent. És el seu dia i el viuen intensament.

En acabar, el capellà de Morella, Mossen José Angel Pitarch, ha anunciat que l’endemà és el dia que es compleix el Centenari de la Coronació de la marededéu de Vallivana i que el dia comptarà amb la presència, de nou, del Bisbe de Tortosa, Xavier Salinas. Una ofrena de flors obri el dia a les onze del matí i, per la vesprada, està prevista la visita als malalts. El mossen ha avisat que, donada la gran quantitat de cases a visitar, aquest acte s’avança mitja hora respecte a l’horari previst i comença, per tant, a les cinc de la vesprada, amb la primera parada a la Residència de la Tercera Edat.

Més informació: | |