Aquest 28 d’agost fa cent anys que es va coronar a la marededéu de Vallivana


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 28 d’agost de 2010

Aquest dissabte, 28 d’agost de 2010, fa exactament 100 anys des de que es va coronar a la marededéu de Vallivana, patrona de Morella, per un privilegi que, segons mossèn José Ángel Pitarch, té tres virtuts, “per l’antiguitat de la imatge, per la seua devoció no sols a Morella sinó també a rodalies i altres indrets i després per les ajudes que se li atribuien”. Aquesta distinció canònina de la Coronació és poc freqüent, i d’ahí la seua importància. El mossèn recorda que “és la única advocació de la Mare de Déu coronada del nostre bisbat actual de Tortosa”.

Els actes s’han encetat pel matí amb una ofrena de flors a la patrona dels morellans, que s’ha desenvolupat organitzada per gremis, com la resta del novenari. Romer i flors s’han dipositat als peus de la imatge en el seu honor. Al placet de l’església es venien rams amb una recaudació solidària per a qui vulgués col·laborar. Durant tot el novenari les misses han estat celebrades per Jose Ignacio Caamaño, de la congregació de la Missió, a qui van destinats els diners que s’obtinguen de la venda dels rams.

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, s’ha desplaçat de nou fins a la capital dels Ports per tal de presidir els darrers actes del Centenari de la Coronació de la marededéu de Vallivana. Salinas, que ja va estar el cap de setmana anterior a l’entrada de la Verge, a la missa i al Rosari, també ha estat present a la litúrgia d’aquest dissabte i s’espera la seua participació a la Visita dels Malats, prevista a les cinc de la vesprada -mitja hora abans de l’horari indicat inicialmennt- donada la gran quantitat de cases a visitar.

Més informació: |