Cap de setmana taurí a les Festes de Cinctorres


_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dissabte, 28 d’agost de 2010

Cinctorres ha viscut un cap de setmana molt taurí. La plaça del Pou torna a ser nucli de soltes de bous i vaques. La nit del divendres va ser una de les més multitudinàries de les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia. Una embolada d’un bou va congregar molts espectadors i toreros que van allargar la nit fins a altres hores de la matinada.

Del caixó va eixir un bou subjectat amb la corda directament al piló. Allí va ser embolat sense massa complicacions. Un bou que els més experts qualifiquen com a molt bo, doncs va donar molt de joc i algun que altre ensurt.

La gent veïa l’espectacle des del lloc de sempre. A cadascú li agrada veure els bous embolats des d’uns indrets i no d’uns altres. Hi ha qui prefereix la part de dalt dels cadafals metàl·lics. Hi ha qui opta per la part de baix, per tal de veure el bou de ben a prop. Hi qui li agrada estar a les barreres que tanquen els carrers per tal d’anarse’n en algun moment de la nit. Altres no dubten a situar-se als balcons, des d’on la vista és immillorable. Bé siga des d’una zona o un altra, tots es reuneixen amb un mateix fi: presenciar l’embolada i els passes dels més atravits.

Quan les flames de les boles es van consumir, el bou va ser tancat donant pas a la festa nocturna.

Al matí següent continuaven les activitats taurines, en aquest cas amb un encierro. Les 7 del matí va ser l’hora escollida per tal de portar a terme una entrada de vaques, que encara que no massa grans, corrien i feien correr als toreros. Les vaquetes van ser soltades des de l’altura de les Escoles i van fer una carrera fins la Plaça del Pou. Allí van ser torejades fins que les forces d’uns i altres van dessistir.

Més informació: | |