Internet gratuït a Vilafranca amb la xarxa guifi.net


Etiquetes:

______________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 28 d’agost de 2010

Vilafranca compta des dels darrers dies d’Internet gratuït amb la xarxa de telecomunicacions «Guifi.net», que ha estat instal·lada al municipi per part de l’Ajuntament. «Guifi.net» és una xarxa pública, lliure, oberta i neutral formada per les persones i entitats que lliurement es connecten i la fan molt més gran i extensa cada dia que pasa.

Per fer possible l’arribada de “Guifi.net” a Vilafranca, l’Ajuntament ha instal·lat dos repetidos wifi, coneguts com a “supernodes” per a que els veïns i veïnes puguen connectar-se amb una antena anomenada “nanostation”, que s’han de comprar, configurar i instal·lar. Des de l’Ajuntament s’ha penjat informació sobre guifi.net a la seua pàgina web www.ajuntamentdevilafranca.es, on es poden trobar les instruccions detallades de com connectar-se al “Guifi.net” instal·lat a Vilafranca. Cal destacar que és totalment gratuït per sempre, sense quotes d’alta, mensuals ni de cap altre tipus.

Es recomana utilitzar l’antena “Nanostation M5” i és necessari tenir visió directa amb els repetidors wifi, ubicats a la Casa de Cultura i el repetidor de televisió. L’antena arriba fins a més de 10 km i d’aquesta manera, totes les cases del poble, casetes fora d’ell i els masos que puguen veure la zona del repetidor, es poden connectar sense problema.

P2P limitat
Cal destacar que en cas de que un dia no funcione o el servei siga més lent, l’Ajuntament no es pot fer responsable, ja que no es garanteix el subministrament ni l’ample de banda i s’informa de que el model de “Guifi.net” no té cap garantia de manteniment i que la connexió al mateix és voluntària. A més, algunes aplicacions i serveis de descàrregues p2p (tipus emule) estan limitades.

Per demanar les contrasenyes, per l’accés de 24 hores, s’ha d’estar empadronat al municipi. Si no s’està, l’accés es limita a 1 hora. Es necessari una fotocòpia del DNI i emplenar una sol·licitud amb les dades personals.

Es pot trobar amplia informació al voltant del servei “Guifi.net” a Vilafranca, a la pàgina web de l’Ajuntament, www.ajuntamentdevilafranca.es

Més informació: