Canal 9 al·lega “dret a la informació” per a emetre el futbol que no paga, mentre talla TV3 on li convé


____________________________________________________________
comarquesnord.cat, València
dilluns, 30 d’agost de 2010

La situació econòmica de Canal 9, que ha portat a la televisió autonòmica a prescindir del canal internacional per no haver pagat el satèl·lit o a estar a punt de quedar-se sense telèfon per no abonar les factures a Telefónica, ha tingut un nou episodi aquest cap de setmana amb el començament de la lliga del futbol. Segons sembla, el canal valencià no paga els drets d’emissió del futbol i per això l’empresa Mediapro, que és qui els gestiona, no va deixar entrar a les càmeres de Canal 9 on jugaven els equips valencians.

Des de Radiotelevisió Valenciana es neguen aquests fets i, irònicament, al·legen una vulneració al dret a la informació mentre la Generalitat Valenciana talla les emissions de TV3 allí on li convé. Segons explica EL PAIS, la falta de pagament col·loca a Canal 9 fora de l’explotació exclusiva de les imatges, pel que només pot emetre un paquet estándart de les imatges, com qualsevol altre canal, a partir de les dotze de la nit. L’autonòmica valenciana nega aquests fets i, utilitzant els seus mitjans de comunicació, aprofita per a atacar a la empresa de Jaume Roures, que ha deixat ben clar que el problema no és amb totes les autonòmiques, sinó en la valenciana específicament.

Curiosament, ha estat TV3, una altra de les televisions de la FORTA, l’organisme que agrupa a les televisions autonòmiques, la font que utilitzà Canal 9 per tal d’oferir un resum dels gols més destacats.

Centenari del Tall de TV3
El Centre d’Estudis dels Ports, entitat cultural que ha estat al capdavant de les reivindicacions per a que TV3 es torne a veure a la comarca dels Ports, demana mitjançant el seu Facebook que “aneu pensant què fem per al ‘Centenari del Tall de TV3’, que serà, si algú no ho soluciona abans, el 16 de setembre”. El grup “Volem TV3 als Ports”, que supera els 2.200 membres, s’ha convertit en el centre de les iniciatives i informacions al voltant del tall de l’autonòmica catalana. Allí s’explica que el número 306 de la revista Bisgargis, editada per la Colònia i Vila del Forcall, també parla de que aquesta localitat també s’ha quedat a les fosques en quant als canals catalans.

Més informació: | | |

/span> comentaris

  1. Canal 9 no talla res, el Gobern valencià és el reponsable del tall… no vulgueu enganyar.
    Volem TV3

  2. Poca vergonya!

  3. Maduixeta és una “SINÉCDOQUE”

  4. jofre, de benicarlo enllaç al seu comentari

    com es nota que el que ha escrit esta notícia és ‘pro catala’ perquè no dieu que mediapro li deu a canal nou mes del doble del que li deu canal nou a mediapro, a i tot açò defenent com sempre a tv3 , una cadena que any rere any acaba en números rojos i si no fóra per la generalitat catalana ja parlaríem. Em pareix bé que es talle tv3 quan facen futbol , formula 1 o qualsevol esdeveniment que tinga els drets en esclusiva canal 9, perquè per l’altres no es talla , jo rep en benicarló i vilafranca el senyal de tv3. vixca valència lliure.

  5. Canal 9 no té un duro i la pilota cada vegada s’està fent mé gran. L’altre gran problema que ha de fer canal 9 és mirar-se a l’espill. Primer es talla la senyal de tv3 i ara, també es queixen de la sexta li´ls reste molta audiència, el que han de fer es realitzar una televisió de qualitat, el problema el tenen ells i no la resta.