Els morellans tanquen el cicle de Rogatives de 2010 amb la tornada de Vallivana


________________________________________________________
comarquesnord,cat, Morella
dilluns, 30 d’agost de 2010

Els veïns de Morella culminen la tercera de les Rogatives de l’any 2010 amb la pujada. El passat diumenge, els morellans van baixar a la marededéu de Vallivana fins al Santuari d’esta localitat, on ja descansa. D’aquesta manera, s’han tancat les novenes dedicades a la marededéu i el gros dels actes del Centenari de la seua Coronació. La commemoració del Centenari finalitzarà el 8 de setembre amb la visita al lloc de la seua aparició i un acte popular en Vallivana.

A pesar de ser en un dia laborable, la Rogativa de pujada ha partit de Vallivana amb un bon nombre de romers. Abans, ha tingut lloc la tradicional missa i els morellans han pogut adorar la seua patrona. Després, el capellà de la localitat ha eixit del Santuari amb la figura de la marededéu, on els morellans li canten i, tot seguit, es dóna inici a la Rogativa.

Després dels vora 24 quilòmetres de pujada, cap a les sis de la vesprada els romers feien cap de nou a l’església arxiprestal. Allí la rèplica de la marededéu, coneguda com a “la camarera”, ocupa el seu lloc a l’altar després de que la imatge autèntica de la patrona morellana estiguera durant nou dies presidint excepcionalment l’altar major.

L’any de les tres rogatives
D’aquesta manera, aquest dilluns culmina la tercera de les Rogatives de l’any 2010, un fet excepcional i quasi únic en la història. Ara, la pròxima pujada de la marededéu de Vallivana a Morella serà en 2012, coincidint amb l’inici del Sexenni. Per això, en l’estiu de l’any que ve es celebrarà l’Anunci del Sexenni. Per contra, la pròxima Rogativa per a visitar la patrona serà al maig de l’any que ve.

Durant tota la setmana passada han tingut lloc novenes, organitzades per cada gremi de la ciutat, en honor a la marededéu de Vallivana. Ara, l’última cita del Centenari de la Coronació serà el 8 de setembre a Vallivana, amb missa, una visita al lloc de l’aparició, que està recuperant l’Ajuntament i un dinar popular.

Més informació: |