Les bandes aborden la situació de les escoles de música amb el conseller Castellano

______________________________________________________
comarquesnord.cat, València
dilluns, 30 d’agost de 2010

La situació de les Escoles de Música a la Comunitat Valenciana, amenaçades per un retall d’un 55% de les ajudes que obtenien des del Govern Valencià, viu aquest dimarts un dia important. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) abordarà amb el conseller de governació, Serafin Castellano aquesta problemàtica. L’objectiu que s’apunta des de la Federació, de la qual formen part les tres bandes de música de la comarca dels Ports: Vilafranca, Cinctorres i Morella, és estudiar les necessitats de les escoles de música, que segons senyalen es troben en una situació “precària després dels retalls del pressupost del Consell”. La trobada serà la primera de les reunions de caràcter monogràfic que van acordar portar a terme la Federació i el conseller el passat 12 d’agost per tal de tractar les reivindicacions que la FSMCV té plantejades amb el Govern valencià.

La FSMCV és una associació amb més de 40 anys d’existència, agrupant a 526 societats musicals d’Alacant, Castelló i València, el que representa un 50% del total que hi han a Espanya. Compta amb més 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes de les escoles de música. És per això que la Federació està “especialment preocupada” per la situació de les seues escoles després de que el Consell, segons indiquen “hagi retallat en 2010 un 55% les ajudes a aquests centres”. Segons els càlculs de la FSMCV, si no s’amplia la dotació per a les escoles, “es perdrà el 70% de les 3.000 places de professors i tindran que tancar el 25% dels centres”.

L’actual situació ha estat assumida per part del Consell per Serafín Castellano des de finals del mes de juliol, agafant les competències sobre les societats musicals. Aquesta responsabilitat li aplegava després de la reorganització del Govern ordenada per Francisco Camps, en la que la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, deixava la cartera per fer-se càrrec de la coordinació de la campanya electoral del Partit Popular a la Comunitat Valenciana per a les properes eleccions autonòmiques i municipals del 2011, tal com apunta la FSMCV en un comunicat.

En la darrera trobada de bandes de les comarques Ports-Maestrat a Morella el tinent d’alcalde del municipi, Ernest Blanch, va demanar al diputat provincial de cultura a Castelló, Miguel Ángel Mulet, un compromís des de la institució provincial amb les bandes de música per el “delicat” moment que s’està vivint per la decisió del Consell. El propi PSPV-PSOE, del qual Blanch és membre de la executiva provincial, des de fa mesos que està reivindicant el paper de les escoles de música en la formació i en el futur de les bandes de música exigint un canvi en la política del Consell.

Mulet, en la trobada, va afirmar que la Diputació “sempre estarà al costat de les bandes de la província”. La retallada de les ajudes del Govern Valencià a les escoles de música ja s’ha notat en conservatoris com el de Benicarló. A Morella la situació és diferent, ja que l’escola de música de la localitat és municipal.

Més informació: | | | | | |