El Consell i la FSMCV treballaran conjuntament per la sostenibilitat de les escoles de música


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, València
dimarts, 31 d’agost de 2010

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha anunciat que el Consell i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat (FSMCV) treballaran conjuntament per la sostenibilitat de present i de futur de les escoles de música i de educandos de la Comunitat Valenciana.

Castellano, que ha mantingut avui la seua primera reunió de treball amb el president de la FSMCV, Josep F. Almeria, l’ha qualificat de “positiva”, perquè no solament s’han abordat qüestions pressupostàries de les escoles de música, sinó una visió global i genèrica de millora i funcionament del sector musical a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha puntualitzat que la línia de treball establida va en “la senda del diàleg i la participació, que amb l’esforç i implicació de tots permeta aconseguir un consens que beneficie als professors, als estudiants, als músics, a les escoles de música i sobretot a la música en general perquè és un fenomen cultural sense parangó a tot el món”.

Serafín Castellano ha comentat que la Generalitat i la FSMCV han creat una comissió tècnica, que es reunirà el pròxim 14 d’octubre, per a treballar i concretar un document que aborde el plantejament de present i de futur de l’ensenyament no reglat a la Comunitat.

A més, el conseller ha explicat que aquesta comissió estudiarà i plantejarà els continguts de cara a la celebració de l’III Congrés d’Escoles Musicals en 2011 i del Pla Estratègic Transversal des de tots els punts de vista.

El conseller de Governació també ha indicat que en aqueixa comissió s’elaborarà un Decret la finalitat del qual és englobar tota la normativa i la legislació existent respecte a les escoles de música i escoles de educandos, així com actualitzar els aspectes que siguen necessaris i introduir nous.

“L’objectiu d’aquesta comissió és concretar un projecte que actualitze i modernitze les escoles de música i al mateix temps garantisca la seua sostenibilitat en el present i en el futur”, ha afirmat Castellano.

Respecte a les pretensions pressupostàries de la FSMCV i sobre la base del conveni de 2005, el conseller ha presentat a la Federació una proposta, en la qual confia a arribar a “un acord dins de la conjuntura econòmica en la qual ens trobem i que ens afecta a tots amb la finalitat de que els músics i professors isquen beneficiats”.

Més informació: | | |