Sense ajudes a la música de la comarca dels Ports

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, València
dimarts, 31 d’agost de 2010

Totes les entitats musicals de la nostra comarca han vist denegades les sol·licituds d’ajudes de la Generalitat Valenciana, tant en l’apartat de reposició i adquisició d’instruments, com en la línia aplicada al recolzament de esdeveniments musicals. El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana ha publicat la resolució en la que es comprova com el retall en les línies d’ajuda a les bandes ha arribat a tots els llocs.

De fet, un total de 108 entitats musicals d’arreu del País es quedaran sense poder finançar la reposició d’instruments, al quedar-se aquesta convocatòria reduïda a la meitat de pressupost respecte a l’exercici 2008. En el cas de la comarca dels Ports, la decisió afecta a la Rondalla de Morella i a l’Associació Musical Mestre Candel. Segons la resolució de la Conselleria, la resta no havia enviat sol·licitud.

Tampoc per al Festival de Música ni l’Espardenya Rock
Respecte a les ajudes per al desenvolupament d’activitats musicals, havien presentat ajudes l’Ajuntament de Forcall, per a l’Espardenya Rock, i l’Ajuntament de Morella per al Festival Internacional de Música, totes dos han estat denegades. No obstant la màxima preocupació de les entitats musicals en estos moments és el funcionament de les escoles de música. La Generalitat ha fet una retallada del 55% per aquest concepte, lel que fa perillar un bon nombre de places tant d’alumnes com de professorat.

Aquesta mateixa setmana la Federació de Bandes de Musica ha mantingut una reunió amb el Conseller de Governació Serafin Castellano, per exposar-li “les necessitats” de les escoles de música, que segons afirmen “es troben en una situació precària després de la retallada en els pressupostos” Estimen que de no ampliar-se la dotació es perdran el 70% de les places de professors i tindran que tancar el 25% dels centres.

Més informació: | | | | |

/span> comentaris

  1. L’ajuntament de Morella també fa un retall a totes les societats musicals del poble de Morella, el retall a sigut només de un 10%, encara que, l’ajuntament té un gran deute amb totes aquestes associacions especialment en la Associació Musical Mestre Candel que va tenir que donar un ultimatum quan l’ajuntament li debia quasi un any sencer.

  2. Els ajuntaments estan ofegats per la Generalitat, sols cal veure el deute que arrastra el Consell amb els consistoris de la comarca. Un exemple va ser l’any passat quan Forcall fins i tot es va manifestar a Castelló pel tema de la Residència. A pesar de que és molt important el paper de les Associacions de Morella hi han temes més seriosos. De totes formes opino que el consistori fa un més que important esforç per a que entitats com la banda morellana puguen participar de les activitats de la localitat.

  3. Agraisc la oportunitat que se m’ofereix per a fer unes puntualitzacions concretes relatives al comentari de ANONIM
    Front a la Generalitat, que com be diu la noticia que redueix a la meitat les ajudes, quedant en evidencia eixe 57% de reducció a la escola de música, apart dels que pateix la Mestre Candel o Rondalla, algú vol tirar pedres amb caràcter irresponsable contra l’ajuntament.
    Es cert que hi ha reduccions en les assignacions, però el comentarista està molt mal informat, donat que la reducció que s’ha plantejat per a 2010 es del 5% de l’assignació anual. Això es més de 10 vegades menys que el que ha fet la Generalitat, i vull possar-lo de manifest per a que la gent compare i valore entre un retall i l’altre abans de emetre un judici de valor com eixe que li agrada tant a la dreta de que “tots son iguals”. En aquest cas no es així, al menys en l’ajuntament de Morella som 10 vegades menys iguals que la Generalitat.
    I en quant a l’ultimatum, torna vosté a estar molt mal informat, donat que les relacions existents entre l’associació Mestre Candel i l’ajuntament de Morella, tot i que puguen existir dificultats econòmiques per tots coneguts (si la Generalitat no paga el més de 1 MILIÓ d’euros que deu al municipi dificilment podrem arrivar puntuals als compromisos econòmics), son immilloraqbles i més que excepcionals. Dins de les vies de l’enteniment que sempre s’han mantingut no caben elements ni mesures de força com les que està incorrectament indicant. Li ho dic com a regidor i com a músic.
    Salutacions cordials i bona música a totes i a tots.