L’Àngel i el Dimoni tornen a lluitar a La Balma aquest dissabte

______________________________________________________
comarquesnord.cat, Sorita
dimecres, 1 de setembre de 2010

Sorita ja està preparada per honorar la seva patrona: La Balma. Enguany, en el goig de no haver tingut que demanar permisos especials per accedir al santuari, per que des d’aquest passat juny ja es pot visitar diàriament l’ermita de la patrona de Sorita. Ha estat una batalla guanyada pels veïns, a través de l’Ajuntament, que no entenien per que tenien que continuar privats d’aquest espai tant estimat per tots, si no afecta per a res a la zona on continuen les obres a hores d’ara, com és la hostatgeria i el restaurant. “Aquí ve gent de tota Espanya”, afirma l’ermità, Jose Barberà, “arribar i trobar-se en la portada tancada, o tenir que celebrar les festes sense poder accedir al Santuari, ha causat malestar”.

Es reconeix no obstant que s’ha fer per millorar, i encara que consideren que s’haguera pogut gestionar l’obra d’un altra manera, sense crear tants sentiments negatius entre els veïns, el desig compartit és que més prompte que tard ja puguen gaudir també del restaurant i de la hostatgeria.

Festes de Sorita
Aquest dijous van començar les festes de Sorita, però sens dubte els actes més esperats arriben aquest divendres i dissabte, en la processó d’entrada que té lloc la nit del divendres al poble, i la representació de la lluita del bé i el mal que es celebra en la Creu Coberta de la Balma el dissabte de matí. Des de fa dos anys, aquest serà el tercer, les festes de la Balma s’han traslladat al cap de setmana abans del 8 de setembre. Poder completar les danses, i donar oportunitat a més gent de fora que no té festiu el dia de les marededéus trobades a gaudir de les mateixes va ser el motiu que va portar a aprovar el canvi.

______________________________________________________
VÍDEO: els preparatius de la balma a nord:24 minuts
______________________________________________________

Més informació: | | | |