Morella torna a apostar per la gratuïtat de la guarderia


Etiquetes: ,


_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 2 de setembre de 2010

Els xiquets més menuts de Morella comencen avui el seu curs escolar. Un retorn al col·le que no suposarà una despesa addicional per als pares, ja que l’Ajuntament de Morella manté la gratuïtat de la guarderia. D’aquesta manera, els xiquets d’entre un i tres anys tornen a la normalitat, després d’un mes carregat d’activitats destinades a ells.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, explica que “l’Ajuntament prioritza les mesures de caràcter social en l’educació”. La guarderia gratuïta es complementa amb les ajudes que es donen per a la compra de llibres de text, incrementades per a les famílies nombroses. Així doncs, segons el primer edil “es pretén cooperar amb la famílies en moments de molta despesa i servir, en definitiva, com un element de cohesió entre els morellans”.
Per al present curs, hi ha matriculats 47 xiquets, un nombre superior al del passat any, fet que “confirma la consolidació d’un servei bàsic, tant per als alumnes com per a la vida diària dels pares”, afegeix Puig.

El material escolar que porten els xiquets és una bossa amb un joc de roba que es queda a l’escola, una gorra, un got de plàstic i un carro, hamaca o semblant, perquè el xiquet puga dormir. A més, l’Ajuntament facilita els joguets per als xiquets, perquè s’acostumen a no anar a escola amb aquest tipus d’objectes. El curs començarà amb un període d’adaptació, per la qual cosa els nous alumnes iniciar les classes només al matí i els que porten més temps, de matí i vesprada.

Nou edifici cultural
Una altra de les novetats d’enguany és que els alumnes tindran més espai, ja que les aules de l’escola permanent d’adults (EPA) es traslladaran al nou edifici cultural. D’aquesta manera, la guarderia deixarà de compartir espai amb este servei educatiu i la guarderia centrarà únicament l’atenció dels més xicotets. Una vegada que finalitzen les obres del nou edifici cultural, s’escometran una sèrie de petites actuacions a la guarderia que milloraran, encara més, la seguretat de l’immoble.

Més informació: |