El Patronat Municipal rebutja l’ofensiva de la Generalitat contra les Escoles de Música


_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 3 de setembre de 2010

L’Escola de Música de Morella viu un moment complicat, a causa dels retalls de la Generalitat Valenciana. El Patronat Muncipal de l’Escola de Música, format per directius de l’Associació Mestre Candel i per representants de l’Ajuntament, va aprovar anit, per unanimitat, rebutjar el retall de vora el 60% de la Generalitat per a aquest curs. L’Administració Autonòmica ha passat d’aportar la mateixa quantitat que l’Ajuntament, 20.000 euros, a destinar uns 5000 euros per a l’educació musical morellana, en els últims anys. A pesar d’això, el consistori, per mitjà de la regidora de promoció econòmica, Sandra García, garantix la seua continuïtat, ja que “per a l’Ajuntament és prioritari tot el referent a la formació, encara que haurà de patir ajustos en les assignatures i en el professorat”.

La regidora lamenta “l’actitud ofensiva de la Generalitat contra les Escoles de Música”. A més, afegix que “si l’Escola de Morella depenguera de l’actitud de la Generalitat, exclusivament, ja hauria desaparegut”. García també considera que “garantir l’educació musical dels veïns de Morella és prioritari i necessari”.
El retall que efectuarà el Consell enguany ascendeix el 57 %, al què cal sumar el 20 % del curs passat i els de l’anterior. Tant és així, que entre l’Ajuntament i la Generalitat es costejava el 50% de l’Escola de Música, a l’aportar ambdós 20.000 euros. Per al curs 2010, la quantitat que destinarà la Generalitat és de 5.000 euros, “fet que significaria que el consistori tindria que augmenta 10.000 euros per a garantir el funcionament normal de l’entitat”, afegix García.

La regidora conclou que “els ajuntaments valencians hem d’estar al costat de les nostres societats musicals, senyals d’identitat dels nostres municipis, i recolzar les seues iniciatives, més si és possible davant de la incomprensible situació que travessen”.

Més informació: | | |