LA FALSA “Després de les festes venen les bèsties”

JOAN CARLES MARCOBAL
D’altres anys sou sabedors, us ho he dit en més d’una ocasió, de la mala llet que m’entra en arribar setembre. No pas per aquest mes en qüestió –que m’encanta- sinó més bé per l’angunia que em dóna la fi del mes d’agost quan tots els d’ací que no podeu viure ací se’n aneu. Però vaja, com a mínim hem passat uns dies tots plegats i hem pogut gaudir de bones estones junts. Hem compartit un mes de molt bon temps i les festes dels nostres pobles.

Festes plenes d’alegria, de balls i de bous. Bous que, per cert, es perdran a Catalunya a partir del 2012 per la seua prohibició. En resposta a eixa mesura del parlament català, al nostre país es vol fer dels bous un Bé d’Interès Cultural. Home! No seré jo qui vagi en contra de les celebracions taurines però en aquest país que vivim i patim hi han d’altres elements interessants que mereixen el recolzament públic. La música, per exemple. Per a ningú és discutible que la música és un dels símbols més representatius de la nostra terra, si no més, tant com els bous i els coets. En canvi les bandes i les escoles de música sembla que van a patir retalls pel que fa a ajudes per part de la Generalitat Valenciana. Hauran de ser els ajuntaments –ofegats econòmicament pel mateix Consell- els que se’n faiguen càrrec?

En fi, menys mal que en arribar setembre ja tenim el futbol. Clar que… com el veurem? TV3 està censurada i Canal 9 protesta perquè Mediapro no la deixa accedir a les retransmissions. A Televisió Valenciana li passa com a mi quan vaig al cine: si no pago no puc entrar. Així de fàcil.

Més informació: |