La històrica inversió en camins rurals centrarà l’exposició municipal de la Fira de Morella


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 6 de setembre de 2010

L’Ajuntament de Morella dedicarà especial atenció a la inversió en camins rurals, durant la Fira agrícola i industrial. Una Fira que es celebrarà el pròxim cap de setmana, concretament l’11 i 12 de setembre i que es presentarà demà a l’Ajuntament de Morella. El consistori ha impulsat obres en sis camins distints, rehabilitant més de 25 quilòmetres, des de l’any 2008.
El regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, destaca que “estem davant d’uns anys històrics, ja que mai s’havia invertit tant en els camins rurals del nostre terme”. A més, afegix que “els camins es trobaven en molt mal estat per l’abandonament de la Generalitat Valenciana, que no havia atorgat cap ajuda en quinze anys”.

L’edil també ressalta “el conveni entre el Ministeri i la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que ha permés rehabilitar cinc camins, més altres quatre trams en què es treballarà l’any que ve”.

En concret, s’han condicionat a través del Pla de Camins, els dels Tous i la Carcellera enguany, la Serra de Palos, en 2009 i Quatre Camins i els Llivis, en 2008. En total més de 20 quilòmetres i 640.000 euros d’inversió. A més, l’any que ve es rehabilitaran el Barranc de la Parra, El Camí de Cinctorres a la Mina, la Pujada al Matadero i dos trams del camí de Xiva a Ortells.

A part d’aquest Pla, l’Ajuntament també va impulsar a finals de 2009 la rehabilitació del camí de Xiva a Ortells, per la carretera de Forcall. Una actuació “que permetrà que els veïns de Xiva tinguen dos eixides del municipi i, no sols la de la carretera a Morella, com succeïx ara”.

Les principals dades de cada actuació, així com un reportatge fotogràfic de les mateixes, centralitzaran l’exposició municipal en la Fira de Morella. Encara que aquesta no serà l’única temàtica, ja que els assistents a l’Espai Firal podran descobrir l’oferta de cursos formatius i les accions de l’àrea de promoció econòmica, el nou escorxador de Morella, les sendes rehabilitats, la política en educació del consistori o el projecte de l’Ecoparc.

Més informació: | |