Colomer qualifica d'”insostenible” el caos de les escombraries i culpa a la Diputació


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimarts, 7 de setembre de 2010

El secretari general provincial del PSPV-PSOE i portaveu socialista en la diputació de Castelló, Francesc Colomer, ha qualificat de “situació insostenible” el què estan patint els municipis del nord de Castelló pel caos de les escombraries que s’està produint per l’incompliment del Pla Integral de Residus. Colomer ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb l’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, i amb el tinent alcalde de Vinaròs, Juan Antonio Beltrán, tots dos diputats provincials, per a analitzar la situació, després que a l’abocador de Vilafranca amb prou feines li queda un mes per a clausurar-ho.

Colomer ha recordat que fa més de cinc mesos que el partit va sol·licitar la convocatòria urgent del consorci per a l’Execució de les previsions del Pla Zonal de Residus de la Zona 1 davant el caos dels residus, després que la pròpia fiscalia anunciara actuacions en el cas de Vinaròs. No obstant això, afirma Colomer, “aquest és el moment en el qual ni des de la diputació ni des de la Generalitat s’ha adoptat cap solució per a acabar amb el greu problema que estan patint els 49 municipis de la zona”.

Per aquest motiu, Colomer convida a Camps i als responsables del PP de Castelló al fet que “desperten i solucionen el problema de les brosses. La incertesa s’apodera dels municipis i creix una sensació de mandra, desgana i desmotivació impròpia de les circumstàncies. Fa falta un colp de timó per a acabar amb el problema dels 49 municipis i per a fixar la solució i les alternatives que té el tractament de les brosses en el nostre territori”.

Per la “inacció del PP”
Colomer atribueix el “caos de les brosses” a 15 anys de “inacció del PP en la diputació i en la Generalitat, competents en la matèria, que han sigut incapaces d’impulsar un sol abocador en la província, incomplint flagrantment el Pla Integral de Residus”. El portaveu socialista ha recordat que “la inacció del PP està portant a la província de Castelló a un atzucac, perquè molts municipis ja no saben on dipositar els seus residus urbans”. Per aquest motiu, els membres del consorci del PSPV-PSOE havien demanat la convocatòria urgent de la reunió per a analitzar la situació actual, administrativa i constructiva de la planta i de l’abocador de Cervera, de les estacions de transferència i ecoparques de la Zona I. En la mateixa línia, plantegen la necessitat d’analitzar la situació dels abocadors municipals que encara estan en marxa i les solucions i alternatives transitòries al problema que generen.

Colomer ha mostrat la seua preocupació per “la passivitat que està demostrant el PP en la diputació i en la Generalitat a pesar que cada dia que passa el problema de les brosses s’està tornant més insostenible i en amb prou faenes un mes, l’abocador de Vilafranca s’haurà de clausurar”. cal recordar que la nul·la actuació en matèria de residus també ha provocat que la fiscalia haja anunciat accions a Vinaròs, al que cal sumar les mobilitzacions d’Alacant en contra de seguir rebent els residus de la província de Castelló, “sense que de moment, ni la diputació ni la Generalitat hagen fet una sola gestió per a fer front al problema, després de quinze anys en els quals no han sigut capaços d’obrir una sola planta de residus”. Per als socialistes, “el més greu ja no és que els veïns i veïnes de Castelló hagen de pagar uns rebuts més cars, perquè les brosses cal transportar-les 300 quilòmetres i damunt sense tractament, sinó que a més s’està provocant un enfrontament entre territoris que només hi ha un responsable, el PP, amb el vicepresident de la diputació, Vicente Aparici, i el vicepresident de la Generalitat, Juan Cotino al capdavant”.

Per a Colomer, els ciutadans i ciutadanes necessita al capdavant de les institucions uns governants que es preocupen pels seus problemes i no “utilitzen les institucions per a beneficiar als seus amics i per a alimentar a trames corruptes com està quedant palesa en el cas Gürtel, que ha portat al president de la Generalitat, Francisco Camps, a estar totalment desaparegut, incapaç d’afrontar els reptes que necessita la Comunitat Valenciana i particularment la província de Castelló”.

Més informació: | | | | |