El 9, 10 i 13 de setembre, selectivitat


Etiquetes: ,

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 7 de setembre de 2010

Cursar el batxillerat no és cosa fàcil. Són dos cursos acadèmics molt importants per al futur de l’estudiant, doncs les notes que s’aconseguisquen ja formaran part de la mitjana que, juntament amb el resultat de selectivitat, decidiran la carrera que podrà realitzar o no cadascú. Segon de batxiller és un curs molt decisiu, perquè a banda de superar les assignatures amb una bona qualificació, també s’ha de tenir molt present que al final els alumnes que així ho decidisquen s’hauran d’afrontar a la selectivitat. D’això ja informen els professors a l’inici del curs acadèmic, i també ho van repetint classe rere classe, perquè tot el món tingue present que els conceptes que s’aprenen s’han de mantenir i assimilar més que mai de cara a les proves d’accés a la universitat.

A l’IES Els Ports, segon de batxiller és un curs complicat per diversos motius. Els alumnes s’encarreguen de la realització de la Desfilada de Moda i això requereix temps i dedicació, que de vegades supera al temps dedicat als estudis. A més, és l’any de Quintos, fet que també fa que els alumnes tinguen alguna que altra activitat relacionada. I abans estava pel mig també el viatge a Palma de Mallorca, però alguns caps pensants van raonar i van començar a fer el viatge després de selectivitat, i la tradició es va allargar fins al moment actual. Molts quefers, però tots perfectament convinables amb els estudis.

A juny és la primera convocatòria de la selectivitat. Els alumnes de segon de batxiller que ho tenen tot aprovat, es presenten als examens, en aquest cas, a la Universitat Jaume I de Castelló. Però aquells que no han pogut superar tots els examens a l’institut, tenen una segona oprtunitat per a fer el selectiu. I eixa oportunitat està a poc més d’un dia d’arribar. A l’IES Els Ports un total de 8 alumnes de segon de batxiller tenien assignatures pendents a setembre. Del total, 5 van aprovar-ho tot i 3 hauran de repetir curs. Dels 5 aprovats, 4 es presentaran a la selectivitat els propers dies 9, 10 i 13 de setembre. L’altre estudiant començarà un cicle formatiu, una altra alternativa a la qual es pot optar.

Arribar a la Universitat per a fer el selectiu impressiona bastant. Unes aules molt grans que s’omplen de cares desconegudes, que igual es tornen més familiars durant el següent any. Els nervis sempre estan presents a qualsevol examen, però a selectivitat es multipliquen. I és que de la nota de selectiu més la del batxillerat es decidirà la carrera que l’estudiant cursarà. Per això: tranquil·litat i a afrontar-ho en ganes.

Més informació: |