El 9 de setembre comença de nou el col·le


Etiquetes: ,

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 7 de setembre de 2010

Motxilles, bates, llibres, estuches…tot està ja preparat per a l’inici d’un nou curs escolar als col·legis dels pobles dels Ports. Pares i mares ja fa uns dies que preparen tot allò necessari per tal de fer front a un nou curs. Moltes despeses s’ajunten amb el que s’anomena ja “costa de setembre”.

El dia 9 d’aquest mes és la data escollida enguany per tal de començar. Un dia que a l’inici de les vacances d’estiu es veia molt llunyà però que poc a poc ha arribat. Ara toca canviar de rutines, tornar a complir uns horaris i, el que és més complicat, dedicar-se als llibres, les classes, els deures i també, als exàmens.

Els primers dies de classe solen començar-se amb ganes: tornar a veure a tots els companys, encetar uns llibres nous, reunir-se amb els professors, l’hora del pati…però a mesura que s’avança el curs, eixes ganes de vegades es perden. Per tal de fer més fàcil el canvi dels dies de vacances als dies de classe, els horaris dels col·legis van canviant i augmentant les hores lectives. Al principi, les classes sols seran de matí i, en unes setmanes, l’horari s’ampliarà incloent les classes per la vesprada. També els serveis de menjador.

Més informació: |