Morella culmina els actes de commemoració del Centenari de la Coronació de la Marededéu


___________________________________________________
comarquesnord.cat. Morella
dimecres, 8 de setembre de 2010

Morella finalitza els actes de commemoració del Centenari de la Coronació canònica de la Marededéu de Vallivana. Per això, els festejos s’han desplaçat fins a Vallivana, per a celebrar una missa, la visita al lloc de “l’Aparició” i un dinar popular. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, fa un balanç “molt positiu” del desenvolupament dels actes del Centenari i destaca “la participació popular” de tots ells.

El primer edil afirma que “els morellans han viscut estes festes des de la cohesió i fidels a un sentiment comú”. A més, afegix que “el Centenari s’ha viscut d’una forma senzilla però emotiva, permetent que la Marededéu tornara a estar amb els morellans durant uns dies”.

En la jornada d’avui, declarada festa local per ser el dia de les marededéus trobades, al voltant de 300 persones s’han desplaçat fins a Vallivana per a posar punt final als actes de Centenari. La jornada s’ha iniciat amb una missa al Santuari i, després s’ha visitat el lloc on es va aparéixer la Marededéu. Un lloc ubicat a la Muntanya de Vallivana i que l’Ajuntament s’ha encarregat de rehabilitar en els últims mesos. Segons explica Puig, “el lloc de ‘l’Aparició’ és un espai sentit pels morellans, pel què estem davant d’una actuació simbòlica”. A més, afirma que “este lloc té un gran valor paisatgístic”. Per a finalitzar la jornada, els assistents han participat en una paella popular. Cal assenyalar que l’Ajuntament de Morella ha organitzat dos autobusos perquè els veïns pogueren desplaçar-se fins a Vallivana.

Recordar també que els actes del Centenari de la Coronació van ser programats per representants de l’Ajuntament, l’Església, els “Alets” i l’Administració de Vallivana i secundada per la implicació dels gremis de la ciutat. Entre aquestes activitats, ha destacat la participació en les dues Rogatives de la setmana, en especial la d’entrada de la Marededéu que va reunir a 900 romers. També, la Basílica Arxiprestal s’ha omplit en totes les novenes i, altres actes, com el Rosari, la visita als malalts o l’ofrena de flors han tingut una massiva afluència de veïns.

Més informació: |