Terribas qualifica com a “inexplicables” els talls de TV3


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Barcelona
dimecres, 8 de setembre de 2010

Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, ha declarat, en una entrevista al programa Els Matins de TV3 que dirigeix i presenta Josep Cuní, que “els compromisos amb els que s’havia arribat” amb el govern valencià per la reciprocitat de les emissions de les autonòmiques catalana i valenciana s’han trencat” unilateralment des de València i que “no s’han reobert els repetidors com era el compromís inicial” al que s’havia aplegat des de les dues comunitats autònomes.

Terribas, en aquesta entrevista, recordava que “amb un acte de bona fe i d’intentar solucionar això l’agost del 2008 vam situal Canal 9 en el nostre segon múltiplex” el que ve a demostrar la bona voluntat per la part catalana d’una reciprocitat que no es compleix des de València. En el seu moment, com explicava la directora de TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va cedir un canal propi -i que, per tant, que perdia Televisió de Catalunya- mentre que des del Cap i Casal valencià es continuen tallant repetidors propietat d’Acció Cultural del País Valencià.

En aquest moments Canal 9 tampoc es veu a Catalunya, però com puntualitzava Terribas “no s’està emitint perquè canal 9 ha deixat de pagar el transport satèl·lit” i en cap cas per decisió catalana.

“És l’única zona de parla catalana, amb totes les varietats que té el valencià, i no entrarem en aquesta discusió, que en aquests moments no pot rebre els nostres serveis”, qualificant la situació com a “inexplicable” i es pregunta que “com pot ser que rebem tants canals i que la gent del País Valencià i nosaltres no estem rebent la feina que fan uns professionals i altres a l’altra banda del territori” en els darrers minuts de l’entrevista concedida amb motiu de l’estrena de la nova temporada televisiva.

Acord a l’Aragó
La Generalitat ha acordat amb el Govern d’Aragó les emissions dels canals de Televisió de Catalunya a la Franja de Ponent. Pròximament el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de la Presidència del govern d’Aragó, Javier Velasco, signaran un conveni per garantir les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i de la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió als territoris limítrofs. Els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja es poden veure a Illes Balears, Andorra i la Catalunya Nord.

Aquest acord de reciprocitat televisiva afecta bàsicament els territoris limítrofs de Catalunya i Aragó, és a dir, les sis comarques que conformen la Franja de Ponent: el Baix Aragó, el Baix Cinca, el Cinca Mitjà, la Llitera, el Matarranya i la Ribagorça.

El conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, estableix la creació d’una comissió mixta de seguiment integrada per representants dels dos governs. Aquesta comissió podrà acordar l’ampliació del conveni en la seva cobertura i també estendre’l a les ràdios de totes dues corporacions.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. 2 melones para hoy enllaç al seu comentari

    Este enllaç el posareu o no vos interesse tant com els anteriors?

    http://www.prnoticias.com/index.php/home/311/10059987-el-juez-da-la-razon-a-canal-9-y-ordena-a-mediapro-reanudar-la-senal-de-los-partidos

  2. jutgat nº7, barcelon enllaç al seu comentari

    amic “melones”. gràcies per la informació que constata el que tots ja sabiem: la greu situació econòmica de RTVV. L’auto del jutgat li dóna la raó a mediapro, ja que exigix 2 milions d’euros de fiança a Canal 9, que era lo que demanava la cadena de roures. a més, l’ent autonòmic demanava compensacions econòmiques per no podre emetre les primeres jornades de lliga, que no rebrà.
    en tot el bombo que li ha donat Canal 9 al tema i, avui no està ni a la seua web. C9 podrà emetre el futbol, però pagant, cosa a la que es negava.
    i a tot això, no entenc que té que veure esta discusió en els talls de TV3. però bueno, t’agraisc l’oportunitat que m’has donat per a contestar-te. salut i bons melons,

  3. jofre, de benicarlo enllaç al seu comentari

    Suposo que tv3 no pot emetre el futbol al pais valencia perque nomes te els drets de emisio per a la comunitat catalana perque es una televisio autonomica i els drets del pais valencia els te la sexta(canal privat)i
    canal 9 que es la televisio dels valencians pague o no pague no? pero la resta de hores se pot vore tv3 al menys yo la veig, ” bueno la agarro per la veritat que no magrada”, en benicarlo i vilafranca.

  4. jutgat nº7, barcelon enllaç al seu comentari

    els drets són de mediapro, que els comercialitza. per això hi hagut el lio en canal 9, perquè no volia pagar la fiança, amparant-se en el deute que la productora de roures manté amb ells. encara que el deute és recíproc, perquè C9 també té en mediapro.
    d’altra banda, la generalitat és la que talle les emisions d’esport de TV3, no pels drets, sinó amparant-se en l’ancestral llei de que en una CCAA pots veure els canals estatals, locals i el teu autonòmic. és a dir, pel mateix fet que està tancant repetidors.
    és respetable el gust de cadascú, però lo millor seria que és deixara la llibertat de triar a cada persona. en els ports, la majoria de gent confia en que la ILP d’Acció Cultural seguisca endavant i es puga modificar la llei per a que puguem veure TV3 i Aragó TV,