La Fira potencia aquest cap de setmana els pilars fonamentals de l’economia morellana


Etiquetes: ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 10 de setembre de 2010

Morella ultima els preparatius per a celebrar aquest cap de setmana la seua tradicional Fira Ramadera, Agrícola i Industrial que enguany aplega a la 754 edició. El certamen firal continua evolucionant per a conservar el prestigi que mereix aquest esdeveniment que convoca cada any a milers de visitants. La Fira de Morella és una de les més importants de la Comunitat Valenciana sent una de les seues finalitats potenciar el sector agrari i ramader de la zona.

El passeig de l’Alameda serà el marc on es concentraran els més de 200 estands participants que oferiran productes de tot tipus, així com la mostra d’animals en la zona exterior de l’Espai Firal. La jornada de dijous va servir per a intensificar els treballs en l’esplanada exterior amb el muntatge de gàbies i carpes, mentre que avui divendres la zona es començarà a omplir amb els centenars d’animals que s’exposaran.

L’interior de l’Espai Firal mantindrà una distribució similar a la de la passada edició. La planta inferior acollirà els diferents estands d’empreses, associacions, mitjans de comunicació o institucions, a més del bar i una atracció infantil. En l’altell del reformat Espai s’oferiran les diferents degustacions.

El regidor de desenvolupament rural i medi ambient, Rafael Pallarés, destaca que “la Fira s’ha convertit en un espai de convivència i cohesió que reivindica la situació actual de la ramaderia”. Pallarés afegeix que “el certamen firal està totalment consolidat i, any rere any, s’incrementa el nombre de participants”. A més, respecte als participants, el regidor afirma que “a pesar que el nucli central de la Fira és el sector ramader, hi ha una gran col·laboració i participació d’altres sectors”. 
Per la seua banda, el president de l’Associació Firal Els Ports, Amadeo Sorribes, espera que la Fira “seguisca creixent en arrelament i esplendor perquè entre tots puguem millorar i oferir majors possibilitats tant ramaderes, com a agrícoles a tota la comarca”. L’Associació és l’encarregada d’organitzar el certamen firal i el seu president afirma que “enguany es presenta amb més expositors i més ramat” amb el desig que “el sector agarre força”.

S’inagura diumenge al migdia
La inauguració oficial de la Fira serà aquest dissabte a partir de les 12.30 hores des del Portal del Pla d’Estudis amb la participació d’autoritats i l’Associació Musical Mestre Candel. Tot seguit se celebrarà una degustació de productes de la comarca i a la vesprada, a partir de les 17.00 hores, el protagonisme serà per al món equí amb una exhibició de ferratge de cavalls en la Plaça de Bous, que està connectada amb el recinte firal per la Torre del Panto.

El diumenge s’espera amb ganes l’exhibició de gossos pastors al Prat, mentre que a la vesprada es clausurarà la Fira, al costat dels esperats sorteigs de bestiar, amb la novetat que se sortejarà un lot de productes típics dels Ports. Dos dies en què Morella viurà una Fira que ajunta als principals pilars de l’economia de la ciutat: el sector agrícola, el ramader i el turístic, en unes jornades de diversió i molta activitat.

Més informació: |