Primer aniversari del Centre de Dia de Morella


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 10 de setembre de 2010

El Centre de Dia de Morella compleix un any donant servei. Es tracta d’un centre de titularitat municipal amb una capacitat de 25 places que, a dia d’avui, encara no estan completes. El Centre de Dia és un espai destinat als majors de 60 anys amb problemes de dependència, que presenten malalties cròniques, pluripatològiques, amb limitació de la seua autonomia i que requerisquen una atenció socio-sanitària especialitzada, supervisió mèdica, cures d’imfermeria i rehabilitació, que no es puguen prestar adientment al seu domicili.

De 8 a 20 hores
El Centre de Dia obri les seues portes cada matí a les 8 i les tanca a les 20 hores, per tant, dóna un servei de 12 hores. Malgrat això, cada resident pot anar al centre en funció dels horaris que se li acoplen millor tant a ells com a les seues famílies. Per tal de desplaçar-se fins allí, està a disposició un vehicle adaptat, que fa el recorregut en funció de la residència permanent dels usuaris. La coordinadora del Centre de Dia de Morella i imfermera, Gara Juan, explica la gran quantitat de serveis que té aquest espai. “Els majors tenen l’atenció dels auxiliars, d’un psicòleg, d’un fisioterapeuta i a més disposen d’un calendari d’activitats que inclouen tallers manuals, càlcul mental, i demés tasques per tal d’agilitzar la memòria, com teràpies ocupacionals o psicològiques. A més, quan el temps ho permet es fan algunes escapades per tal de caminar i exercitar el cos”, comentava Gara. Des de les famílies de les persones usuaries del centre es fa un balanç molt positiu de l’any d’activitat.

Per tal de formar part d’aquest centre es necessari estar empadronat a la Comunitat Valenciana un mínim de 2 anys abans de presentar la sol·licitud. A més, és obligatori estar residint a un municipi que diste 20 quilòmetres de la ciutat de Morella o a menys de 45 minuts de desplaçament.

Més informació: |