La 754 edició de la Fira comença amb éxit de participació


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 11 de setembre de 2010

La Fira agrícola i industrial de Morella arranca amb més participació que en els anys anteriors. Més de 200 estands es congreguen en el Passeig de l’Albereda i l’Espai Firal, oferint els seus productes i serveis. El tall de la cinta inicia la 754º edició de la Fira de Morella.

L’edil de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, destaca que “la Fira comença amb molta força i superant les expectatives inicials quant a participació”. A més afegix que “el Passeig de l’Albereda es convertix en estos dies en un espai de convivència, que destaca pel bon ambient i la participació popular”.

Aquest esdeveniment també reivindica les seues arrels històriques basades en el sector primari, que des de l’època medieval van ser un factor clau per al desenvolupament d’aquesta localitat. Segons Pallarés, “la Fira és un esdeveniment important de l’any en què es reivindica la complicada situació actual de la ramaderia i l’agricultura, però en el que participen altres sectors”. Després de l’acte protocol·lari d’inauguració de la Fira, s’oficialitza un vi d’honor per als assistents i una degustació de productes típics dels Ports.

A l’Espai Firal s’ubiquen els estands d’algunes empreses, municipis o mitjans de comunicació. Enguany, a l’estand institucional destaca l’aposta de l’Ajuntament de Morella pel sector agroalimentari, amb una exposició sobre l’escorxador i un bodegó de productes típics. El regidor afirma que “esta Fira també es convertix en un marc idoni per a la promoció dels productes de la comarca”.

La Fira de Morella continua incorporant novetats any rere any i cridant l’atenció de molts comerciants. Durant aquesta edició, entre estands de productes o serveis i els d’animals, més de 200 es donaran cita per tot el passeig de l’Albereda. A més, ha variat l’oferta d’activitats i aquesta vesprada està programat el taller de ferratge de cavalls Per a demà, els equins també adquiriran protagonisme, ja que els més menuts podran passejar damunt d’ells. Les altres activitats que es desenvoluparan abans de la clausura de la Fira, seran el concurs de gossos pastors, la degustació de carn, i els sortejos de sementals, potros i productes dels Ports.

Més informació: |