Passió pel bou guanya el III Concurs Nacional d’emboladors Vila de Turís


Etiquetes: ,
www.noticiesdeturis.blogspot.com

www.noticiesdeturis.blogspot.com

________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilmarts, 14 de setembre de 2010

El grup d’emboladors Passió Pel Bou es va proclamar campió del III Concurs Nacional d’Emboladors ‘Villa de Turís’. La quadrilla formada per veïns de Morella, Forcall, Culla i Castellfort va ser la més ràpida en un esdeveniment que va comptar amb la participació de sis grups d’emboladors, destacant la presència del grup veí del Alto Maestrazgo, format per gent de Cantavella. Els altres participants van ser ‘Juanot’ de Turís, Colmenar de Oreja de Madrid, La Almunia de Doña Godina de Saragossa (els campions de l’any passat) i els Emboladors de Rafel de Rafelbunyol.
dscn72341
El grup dels Ports Passió Pel Bou va fer un temps espectacular de 6 segons i 21 centèsimes de temps per tal d’embolar el seu bou. Els segons van ser els de La Almunia i els tercers Alto Maestrazgo.
El Concurs es va celebrar a la Plaça de Bous de Turís que es va omplir per acollir aquesta cita que ja forma part del programa habitual de les festes d’aquest municipi de la província de València.
Passió Pel Bou tanca de manera triomfant el gruix de la temporada d’embolades. Enguany ha embolat a dos concursos més. A Morella va fer el millor temps, però va ser penalitzat pel fet de que una de les boles es va quedar torta, mentre que a Benassal va quedar segon classificat, amb un temps de 8 segons i 13 centèsimes quedant-se a sols 5 centèsimes dels primer que van fer 8 minuts i 8 centèsimes.
dscn7235
Degut a les actuals circumstàncies de crisi alguns dels pobles, on Passió Pel Bou anava normalment, no han pogut organitzar els seus concursos. De totes formes, la quadrilla ha participat activament per tota la zona i també va estar present a l’exhibició d’emboladors de Vilafranca en la que Diego Miralles va ser premiat com al que millor va eixir de la coa del bou.
El grup Passió Pel Bou després de l’èxit en el Campionat Nacional d’Emboladors espera nous reptes en el món dels ‘Bous al Carrer’.

Més informació: |