“Morella a cavall” va participar activament a la FIRA 2010

carrusel-11

_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 15 de setembre de 2010

La jove Associació Morella a Cavall va participar per tercera ocasió en la Fira de Morella. Aquest grup, que compta amb uns 40 socis de totes les edats d’aficionats al món equí, va estar molt actiu els dies del certamen firal proposant diferents activitats.
La valoració, “bona”, tal com apuntava Fernando Ripollés, membre de l’associació, amb molt de treball enrere “després del tercer any creem que podem assolir un bon nombre d’animals i activitats creem que decent”.
En aquesta edició del 2010, Morella a Cavall va estar representada per uns vint expositors en els quals es va poder gaudir d’uns trenta animals equins, destacant els burros, les mules i els propis cavalls de tot tipus ” a pesar de que ens van fallar alguns” senyalava Ripollés.
A més dels expositors, l’associació d’aficionats als cavalls de Morella va tornar a estar present en l’interior de l’espai firal, per tal de donar informació i poder sumar nous socis “ens van oferir el primer any quan no es sabia per on tiraria i ara ja s’ha revelat com una gran aposta, ens donem per satisfets” indicava Fernando Ripollés, que informava que els dies de Fira són aprofitats per molta gent per apuntar-se a l’associació.
carrusel-21
Per altra banda, Morella a Cavall organitza activitats en el marc del certamen firal. En aquesta ocasió, va ser una exhibició de ferrar cavalls i un ‘carrussel’ a la Plaça de Bous amb alta participació dels més menuts.
Els dies de Fira, també es va poder veure als integrants de l’associació venent numerets per al sorteig d’un poltre, que finalment va recaure en Guillem Ferrer.
cavalls1
Ripollés indicava que “l’any passat Diputació ens va donar una poltra i la vam sortejar entre els nostres expositors, enguany per poder-ho fer més participatiu vam vendre uns números per a sortejar el poltre, amb molta col•laboració per part de la gent”. Amb aquesta rifa”l’associació té una forma d’entrada de diners per poder portar endavant els nostres projectes” senyalava Ripollés.
Un dels projectes més ambiciosos és un centre per als cavalls ubicat a la zona del Polígon Industrial Les Casetes. Es tracta d’uns terrenys on els socis i els interessats poden deixar els seus cavalls i es comptarà en diferents serveis relacionats amb el món equí. “Comptarà amb un ‘picadero’, una zona per a muntar amb el cavall, deixar els remolques, dutxes o per als serveis dels veterinaris als cavalls” informava Ripollés.
Morella a Cavall participa al llarg de l’any en diferents activitats, destacant la presència en festes com Sant Antoni arreu de la zona o en el cicle de rogatives. Ja estan preparant futures rutes com per al pont del Pilar.

Més informació: | |