Vilafranca tanca les celebracions estivals amb la festa dels cadafals

vil_festes_llosar_bous1
_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 13 de setembre de 2010

El passat cap de setmana, Vilafranca les activitats festives en honor a la Mare de Déu del Llosar, organitzada per l’Associació Cultural 8 de Setembre. Aquesta associació és l’encarregada de gestionar tot el referent als cadafals que s’instal•len tant a la zona de la Plaça de Bous a San Cristóbal i la Mare de Déu i a la Plaça d’en Blasc a les Festes d’Agost en honor a Sant Roc.
Les festes començaven amb vaques i bou embolat, el divendres a la nit, al recinte de cadafals. Espectacular corro de vaques de la ramaderia de Vicente Machancoses, que va fer les delícies dels aficionats presents. Les vaques es van fer les ames del recinte i pujaven amb facilitat a la piràmide, el taulero i fins i tot dins del banc.
El dissabte per la vesprada t van haver vaques de la mateixa ramaderia al recinte de cadafals, oferint novament un gran joc. Per la nit, també s’embolaria un altre bou de Vicente Machancoses. L’ambient al recinte taurí i a la tasca situada junt als cadafals va ser excel•lent durant tot el cap de setmana. El bon oratge va fer que molta gent s’arrimara fins a la Plaça de Bous i la Comissió de Cadafals ha informat que quasi s’han triplicat les consumissions fetes a la tasca respecte l’any passat, en el que va fer molt de fred.
La festa de l’Associació Cultural 8 de Setembre es completaria amb teatre per als menuts el dissabte pel matí, encierrillo i bou embolat infantil organitzat pel Club Taurí de Vilafranca, concurs de paelles i l’actuació de l’orquestra ‘Los Tramperos’ i disco Manchu al Parador de Festes.

Més informació: | |