Els alcaldes del PSPV preparen mobilitzacions per exigir solucions al “caos de les brosses”

16-09-2010-reunion-alcaldes-en-vinaros-21
_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vinaròs
dijous, 16 de setembre de 2010

Els alcaldes i portaveus del PSPV-PSOE dels municipis de la zona 1, que comprèn totes les poblacions del nord de Castelló, han acordat avui a Vinaròs preparar un calendari d’accions per a exigir al PP en la diputació i en la Generalitat una solució urgent per a acabar amb el caos de les brosses en el qual es troba, a punt de clausurar-se l’abocador de Vilafranca, i pendents encara de construir la planta de Cervera.

Possibles mobilitzacions
Entre les mesures valorades, no descarten concentrar-se davant la Casa dels Caragols, (seu de la Generalitat a Castelló) per a fer pública la seua protesta, ja que “sorprèn en gran manera l’absoluta desídia amb la qual tant la diputació com la Generalitat aborden el problema, quan qualsevol dia els camions no podran arreplegar la brossa perquè no tindran on abocar-la”, segons ha apuntat el secretari general i portaveu socialista en la diputació, Francesc Colomer, després de la reunió.

Els socialistes han destacat la gravetat de la situació que ha portat a diversos municipis a cercar una solució pel seu compte davant la incapacitat de la diputació i de la Generalitat de complir el Pla Integral de Residus. La situació ha arribat a tal punt que fins a fins i tot la fiscalia està investigant l’abocador de Vinaròs i és que ni la diputació ni la Generalitat han sigut capaces d’engegar ni una de les infraestructures contemplades en el PIR de 1997, fa ara tretze anys.
16-09-20101-reunion-alcaldes-vinaros1
Colomer havia convocat amb caràcter urgent als alcaldes i portaveus dels municipis, davant la greu situació que estan patint, complicada després de la negativa del PP en el ple de la diputació a sol·licitar la convocatòria del Consorci, demanada ja pels socialistes fa cinc mesos. Colomer ha estat acompanyat del secretari de Medi ambient de l’adreça provincial, Benjamí Escriche, a més del portaveu de Medi ambient del grup parlamentari socialista, Adolf Sanmartin; el president del PSPV-PSOE i alcalde de Vilafranca, Oscar Tena; la sotssecretària general i diputada autonòmica María José Salvador; el secretari d’organització, Francisco Valverde; la secretària de Cohesió Territorial i Desenvolupament Rural, Ana Besalduch; el secretari d’Idees i Programes, Josep Gisbert i el diputat provincial Juan Antonio Beltrán.

El PP vota en contra
El fet que el PP no solament haja votat en contra de la petició del grup socialista, sinó que ni tan sols haja aportat cap solució al problema, ha portat als socialistes a convocar urgentment als seus alcaldes i portaveus, doncs la situació és ja insostenible pel retard en l’obertura de la Planta de Cervera i per la imminent clausura de l’abocador de Vilafranca.

Cal recordar que en el ple de la diputació d’aquesta setmana, el vicepresident Vicente Aparici es va limitar a dir que ja es “estan cercat les solucions”, sense concretar cap. De fet, les declaracions del vicepresident han preocupat més si cap als socialistes, perquè suposen una clara contradicció amb les declaracions que s’han estat fent des del PP de diferents institucions les últimes setmanes. Per aquests motius, i davant l’evidència que el PP “no sap què fer, hem convocat als alcaldes i portaveus per a analitzar la situació, perquè qualsevol dia d’aquests els residus es van a haver de quedar en els contenidors perquè no tindrem on portar-los”.

Més informació: | | |