Es restaura la porta de l’església de Vilafranca que dona a la Placeta de dalt

foto-porta-esglesia-vila

________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous, 16 de setembre de 2010

S’han iniciat a Vilafranca els treballs de restauració i neteja de la portalada menuda de l’Església Santa María Magdalena, la que dona a la Placeta de Dalt. Després d’una gran actuació al temple vilafranquí als darrers anys, amb la que s’ha reparat la teulada, la façana principal amb la seua gran portalada, s’ha posat calefacció al pis de l’Església, s’ha millorat la il·luminació de la mateixa i s’ha rehabilitat íntegrament la Torre del Conjurar, ara s’afronta la restauració d’aquesta portalada, d’estil grec i en la que destaquen els símbols de Sant Mateu, Sant Marc, Sant Lluc i Sant Joan, és a dir, els quatre evangelistes. La rehabilitació s’està realitzat amb la destacada participació de la Fundación Blasco de Alagón.

Per acometre aquesta intervenció a la portalada, s’ha muntat una bastida que l’envolta completament i s’ha començat els treballs amb la neteja total d’aquest gran marc de pedra. Cal destacar que als darrers anys també es va fer una xicoteta intervenció a la part superior d’aquesta portalada, quan es va tornar a posar en funcionament l’antic rellotge de sol.

Amb la restauració de la portalada de dalt, l’aspecte extern del temple parroquial de Vilafranca serà impecable ja que amb les diferents intervencions s’ha millorat l’església pels seus quatre costats. Internament, com bé es sabut, els treballs han estat constants als darrers anys, aconseguint posar en valor molts elements del temple que abans estaven una mica descuidats.

Més informació: | |