El Gran Premi de Motociclisme d’Alcanyís també ens beneficia


Etiquetes: ,

p1060008

comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 19 de setembre de 2010

La comarca dels Ports també ha viscut el Gran Premi de Motociclisme d’Alcanyís. Al llarg de tot el cap de setmana els allotjaments han estat al complet. La gran afluència d’aficionats al circuit Motorland ha provocat una intensa anada i venguda de vehicles per la xarxa viaria d’estes comarques, especialment, de motos. Molts han estat els que han aprofitat el seu pas pels nostres pobles per passar una estona entre nosaltres. Aquest migdia, als carrers de Morella es podien vore molts motoristes amb la seva particular indumentària. Pel sector turístic este ha estat un bon cap de setmana, amb una excel·lent ocupació hostalera.

Per una altra banda, també han estat molts els aficionats al motociclisme de les nostres comarques que no han volgut passar l’oportunitat d’assistir a un Gran Premi de Motociclisme que tenia lloc tan a prop de casa nostra. Alguns, fins i tot, han passat varis dies a Alcanyís, gaudint d’este gran espectacle esportiu i tot el que l’envolta.

Quan el passat mes d’abril es va anunciar que Alcanyís acolliria una prova del Mundial de Motociclisme, perquè un circuit d’Hongria no estava preparat, poca gent s’ho creia. Però des d’eixe mateix moment els hotels de la nostra comarca van començar a enregistrar reserves per aquest cap de setmana. Fa cinc mesos que hotels grans, com l’Hotel Rei Don Jaime tenen al complet les habitacions. L’estiu no ha sigut massa bo per als hotels de Morella i de fet ni el cap de setmana passat de la Fira va hi haver ocupació total. Aquest esdeveniment esportiu tant proper ha estat com un regal, ja que moltes habitacions han estat reservades des de dijous a diumenge.

A menys d’una hora de Morella
Alcanyís, al Baix Aragó, a poc menys d’una hora de Morella, ha estat este cap de setmana la en capital mundial del motociclisme amb la celebració del GP d’Aragó, dins del calendari del Mundial de Motos amb les cilindrades de 125, Moto 2 i els més esperats, els de Moto GP . El marc serà el circuit de Motorland, que ha passat amb sobresalient les probes dels pilots que ja l’han provat.

L’única dificultat ha estat els accessos al circuit. Al pas de la N-232 per Morella, l’organització va situar cartells indicadors del circuit i itineraris alternatius pels vehicles que no anaven a Alcanyís. Així pels conductors que anaven cap a Saragossa i tenen que fer ús de la N232, abans d’arribar a Morella, podien optar per anar cap a Sorita, per continuar per Aiguaviva, Mas de les Mates, Alcorisa, Andorra, Lécera, Belchite, El Burgo de Osma i Saragossa.

El transit de vehicles, sobre tot de motos, ha estat intens tot el cap de setmana. Per la nacional 232, al seu pas per Morella, les motos formaven llargues fileres. La zona de l’Hostal Nou, en alguns moment, semblava un gran aparcament de motos, una gran exposició de màquines espectaculars. També dintre del casc urbà, era difícil no trobar motos al voltant dels hotels on s’allotjaven els aficionats.

Més informació: |