Vilafranca acull l’obra del mexicà Raül Valdivia


Etiquetes: ,

dscn4525
________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 18 de setembre de 2010

L’artista mexicà afincat a Cantavellaa, Raül Valdivia, presentava aquest divendres a Vilafranca la seua exposició de pintura ‘Encuentros’, que podrà ser visitada fins al dia 15 d’Octubre a les Sales Gòtiques de l’Antic Ajuntament. Aquesta és la tercera exposició que Valdivia realitza a Espanya, sent la primera a Vinaròs i la segona a la localitat de Mirambel. A partir del 15 d’Octubre exposarà a Montalbán ( Terol ).

L’acte inaugural comptava amb la presència del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Víctor Tena, que en el seu parlament inaugural va destacar “la importància de potenciar activitats entre pobles veïns, en aquest cas, Vilafranca-Cantavieja i l’agraïment perque artistes residents a la zona s’interessen per exposar a l’Antic Ajuntament de Vilafranca”. Víctor Tena també incidia en el fet de que “l’exposició de Raül Valdivia va ser concretada fa més d’un any, però la gran demanda amb la que es compta a la Sala ha fet que l’exposició no puguera ser una realitat fins aquest mes de Setembre”.

Per la seua banda, Raül Valdivia donava les gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca per les grans facilitats donades per poder montar l’exposició i destacava la gran oferta cultural que ofereix el municipi amb cursos, exposicions, concert musical i moltes qüestions més i amb la que es senteix molt integrat i de la que li agrada participar.

L’estil del mexicà Raül Valdivia és semifiguratiu, amb tècnica mixta i amb quadres principalment abstractes amb el que els visitants a la mostra ha de desenvolupar la seua imaginació per poder traure conclussions de les obres que tenen al seu davant. Valdivia mescla olis, acrílics, ceres, fotografía, escultura i altres elements. En quant a temàtica li agrada plasmar paissatges, personatges qüotidians de la seua vida. Valdivia prefereix pintar quadres de grans dimensions, encara que per fer aquestes exposicions s’ha d’adaptar a formats més menuts i que tinguen una millor cabuda en l’àmbit merament comercial.

Més informació: |